De Wâldsang spetterend het nieuwe jaar in!

De Wâldsang spetterend het nieuwe jaar in!

Brassband De Wâldsang weer van zich laten horen tijdens het traditionele nieuwjaarsconcert in de Flambou te Surhuisterveen. Speciale gast was Tim Douwsma. Het was een spetterend concert, met een gevarieerd programma.

Positieve klanken komen van het publiek wanneer De Wâldsang na afloop van het concert het podium verlaat. De volle zaal werd vermaakt met een gevarieerd programma dat gepresenteerd werd door Bert Groothedde.
Na al een aantal eerdere vocale solisten, werd dit jaar Tim Douwsma uitgenodigd om mee te werken aan het nieuwjaarsconcert van Brassband De Wâldsang, onder leiding van Rieks van der Velde.

Er werd geopend met het spetterende stuk Living Power, gevolgd door een prachtig koraal Turtle Dove. Verder in het programma werd er nog het prachtige Ballade gespeeld met als solist Jitty Veenstra op althoorn. Ook werd er verschillende filmmuziek gespeeld met beelden op de achtergrond. Aan het einde konden de mensen nog swingen op een paar jazzy nummers.
De stukken die samen met Tim Douwsma gespeeld werden, waren allemaal gearrangeerd door dirigent Rieks van der Velde.

Tim Douwsma wist het hele publiek mee te slepen in de liedjes. Er werden bekende Nederlandse hits gezongen, waarmee Tim het publiek liet swingen en meezingen. Ook zong Tim zijn eigen liedje Fryslân, dat afgelopen december op nummer 18 in de Fryske Top 100 stond.

Foto: Else Maria van der Meulen. 

Tekst: Aanlevering De Wâldsang

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 12 JAN 2020 - 23:17