Debuut bij Symphonia Eugeniana

Debuut bij Symphonia Eugeniana

Zondag 9 juni 2024 verzorgt het euregionaal orkest Symphonia Eugeniana om 16.00 uur een zomerconcert in het Limburgs Schutterijmuseum te Steyl. Het is de eerste keer dat het orkest een concert geeft onder leiding van de nieuwe, jonge dirigent Manuel Gottschlich.

FOTO: AANLEVERING EUGENIANA

Het in 2023 opgerichte Nederlands-Duitse symfonieorkest is genoemd naar Eugeniana, de jonkvrouw die de naam schonk aan het verbindingskanaal tussen de Maas en de Rijn. De Fossa Eugenia is geen onbekende in deze regio. Helaas werd het kanaal niet helemaal gerealiseerd.

MUZIEKKEUZE
De muziekkeuze is voor dit concert hierop gebaseerd. Franz Schubert maakte een van zijn symfonieën ook niet helemaal af. Der Unvollendete kent slechts twee delen, maar die zijn zo mooi dat gedacht wordt dat Schubert meende dat deze symfonie wel volstond met slechts twee delen in plaats van de gebruikelijke vier. De Maas wordt geëerd met een prachtige uitvoering van Piet Kingma’s Rapsodie Mosanne, waarbij de harp zeker niet ontbreekt!

HARPIST
Oxana Thijssen, Nederlands-Hongaars harpist en afkomstig uit de regio, zal ook een solostuk voor haar rekening nemen. Een werk van Elias Alvars Parish dat veel vraagt van harpisten en dat nog nooit op cd is uitgebracht. Een unieke kans dus om dit lyrische muziekstuk (Souvenir de Pischek) te komen beluisteren.

Praktisch
Zomerconcert Symphonia Eugeniana | Limburgs Schutterijmuseum Steyl | zondag 9 juni, 16.00 uur | Kaarten reserveren klik info@eugeniana.eu

Op de foto: Het euregionaal Symphonieorkest Eugeniana.

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl

Gepubliceerd: 28 MEI 2024 - 15:10
Laatste update: 28 MEI 2024 - 15:17