Debuut van Erik Janssen bij Aer en Amstel

Debuut van Erik Janssen bij Aer en Amstel

Erik Janssen is morgen voor het eerst te zien als dirigent van de fusievereniging Aer en Amstel uit Nieuwveen-Langeraar. Net voor de lockdown werd de traditionele kerstsamenzang opgenomen, die morgen om 18.45 uur wordt uitgezonden via www.aerenamstel.nl/stream.

Al jaren wordt de zondag voor kerst de kerstsamenzang georganiseerd in de Heilige Adrianuskerk in Langeraar. Tijdens dit concert kan het publiek, in een vaak bomvolle kerk, genieten van en meezingen met alle bekende kerstmuziek. Helaas zijn dit soort fysieke bijeenkomsten, gezien de coronamaatregelen, op dit moment niet toegestaan.

De muzikanten van de kersverse Muziekvereniging Aer en Amstel (een fusie tussen Muziekvereniging Arti et Religioni uit Langeraar en Muziekvereniging Crescendo uit Nieuwveen) konden het niet over hun hart verkrijgen om dit concert aan iedereen voorbij te laten gaan en houdt de traditie graag in ere. Maikel van Eijk, vicevoorzitter van Aer en Amstel: “Arti en Crescendo bestonden samen al meer dan 180 jaar! Echter is Aer en Amstel natuurlijk een nieuwe en onbekende naam. Zeker omdat de vereniging bestaat uit verschillende afdelingen (popkoor, jeugdopleiding, fanfare en melodisch slagwerkgroep) hadden we dit jaar grootste plannen om u te laten horen wat we doen en waar we voor staan. We gingen er helemaal voor! Helaas was dit alles door COVID-19 uiteindelijk niet mogelijk. Daarom zijn we nu ook zo blij dat we een alternatief voor het kerstsamenzang hebben gevonden. Muziek verbindt, en dat is iets wat in deze kerst misschien wel meer dan ooit relevant is. Aangezien u niet fysiek naar dit concert kunt komen, komt het concert naar u toe!”

Het alternatief waar Van Eijk op doelt is een livestreamconcert dat in samenwerking met de werkgroep Kerstsamenzang Langeraar wordt georganiseerd. Op 20 december is dit concert via www.aerenamstel.nl/stream te volgen. Vanaf 18.45 uur is er een mooie introductie. Om 19.00 uur begint het echte concert. Hierin zijn de traditionele kerstliederen te horen, maar natuurlijke is er ook ruime voor verrassende andere kerstmuziek. Dit alles wordt gezongen en gespeeld door popkoor Happiness en de fanfare van Aer en Amstel. Ook spelen er diverse gastartiesten. De opnames voor dit concert hebben plaatsgevonden op diverse locaties in de regio. Helaas kunnen voor dit concert slechts twee van de vier afdelingen van de vereniging aan bod komen: de fanfare en het popkoor doen mee, het jeugdorkest en de melodisch slagwerkgroep moeten nog even wachten op hun debuut.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 19 DEC 2020 - 09:37
Laatste update: 19 DEC 2020 - 10:11