Debuutalbum van bastrombonist Wouter Iseger

Debuutalbum van bastrombonist Wouter Iseger

Bass Trombone On Air. Dat is de titel van het afwisselende debuutalbum van Wouter Iseger, bastrombonist en contrabastrombonist van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Het album bevat zeven nieuwe composities van de hand van Eddy Koopman. De bedoeling is dat de begeleiding van de werken gearrangeerd wordt voor harmonie-, fanfare- en brassbandbezetting. De cd Bass Trombone On Air is voor 15 euro (excl. verzendkosten) te bestellen via de website www.wouteriseger.nl

Over zijn debuutalbum zegt Wouter: “In mijn zoektocht naar nieuw bastrombone-repertoire ontmoette ik Eddy Koopman, percussionist van het Metropole Orkest en componist van veel filmmuziek. We bleken veel overeenkomsten te hebben, zoals humor, nuchterheid, genieten van mooie natuur en openstaan voor een groot scala aan muziekstijlen. Dat laatste was prettig, want hierdoor waren we nergens aan gebonden en konden we zo de grenzen tussen ‘klassieke’ en ‘lichte’ muziek laten vervagen.”

De samenwerking resulteerde in de eerste single Patterns of Evidence. Aangemoedigd door de vele positieve reacties, besloot het tweetal hier een vervolg aan te geven. “Eddy was bereid nog eens zeven werken voor mij te schrijven en zo ontstond mijn debuutalbum Bass trombone on air. De muziek is zeer divers en valt niet in een hokje te plaatsen. Er zijn invloeden vanuit de klassieke muziek, maar ook vanuit Afrikaanse en Indonesische muziek, popmuziek en jazzmuziek. Kortom, er is voor iedereen wel iets bij!”

Interessant voor harmonieën, fanfares en brassbands is dat de begeleiding van enkele werken op de cd gearrangeerd wordt voor blaasorkesten. Wouter: “Zoals voor de meeste blazers in symfonieorkesten geldt, liggen ook mijn roots in de blaasmuziek. Ik ben ooit begonnen bij de Koninklijke Biltse Harmonie en heb daar mijn hele jeugd gespeeld. Het uitbreiden van het beperkte solorepertoire voor bastrombone en dit ook voor andere bastrombonisten beschikbaar maken, was van meet af aan een grote wens van mij. Al met al een geslaagd project, waarmee ik graag zoveel mogelijk geïnteresseerden kennis wil laten maken.

Wouter Iseger (1978) studeerde bastrombone aan het Rotterdams Conservatorium en HaFa-directie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij was zes jaar bastrombonist van de Vlaamse Opera (Antwerpen en Gent) en vervolgens acht jaar bij Het Balletorkest. Sinds drie jaar is hij als bas- en contrabastrombonist verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Ook is hij als (interim-) dirigent actief bij diverse amateurgezelschappen.

De cd Bass Trombone On Air is voor 15 euro (excl. verzendkosten) te bestellen via de website www.wouteriseger.nl

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 17 JAN 2020 - 19:44