Den Haag zet Johan de Meij in het zonnetje 

Den Haag zet Johan de Meij in het zonnetje 

Festival Blazen aan het Spui in Den Haag trekt 3 dagen uit om componist Johan de Meij in de bloemen te zetten. Het is dit jaar dertig jaar geleden dat zijn Symphony nr. 1 The Lord of the Rings verscheen. Vorige maand vierde de componist zijn 65ste verjaardag.

Vanmorgen was Johan de Meij in het Atrium van het Stadhuis te gast bij het scratchorkest dat onder leiding van Sarif Tribou muziek van de jubilerende componist speelde. Ook de maestro zelf betrad de dirigentenbok (foto).
Vanmiddag speelde Blazerscollectief West en Ensemble Klang muziek van componisten die voor Johan de Meij een inspiratiebron vormende. Het projectorkest Festival Blazen aan het Spui bracht onder leiding van Jos Zegers onder meer het celloconcert Casanova met Johan van Iersel als solist. Vanavond leidt De Meij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso onder andere in The Lord of the Rings.
Ook morgen zijn er nog diverse activiteiten. De nationaal kampioen Provinciale Brassband Groningen speelt om 16.00 uur in de Nieuwe Kerk onder andere De Meij’s Extreme Makte-Over.

Gepubliceerd: 08 DEC 2018 - 20:17
Laatste update: 08 DEC 2018 - 20:19