Digi-orkest: realtime samen spelen met muzikanten uit heel Nederland

Muzikanten uit alle hoeken van het land die via Jamulus realtime online samenspelen in een harmonieorkest. Dat is het idee achter het Digi-orkest, een initiatief van dirigent Rolf Hoogenberg in samenwerking met muziekvereniging De Herleving uit Zwaag.

Het Digi-orkest is een play-in harmonieorkest dat via een aantal digitale repetities toewerkt naar een afsluitende projectdag waarop de deelnemers zich live ontmoeten om ’s avonds een concert te geven.

Je kunt je opgeven als je (v.a. B-niveau) een instrument bespeelt dat in een harmonieorkest thuis hoort. Om de bezetting zo compleet mogelijk te maken is het verzoek om bij opgave voor een sessie aan te geven of je wellicht ook andere instrumenten bespeelt. Daarnaast is het niveau van belang voor de partijverdeling. Je kunt misschien mensen in jouw omgeving enthousiast maken om ook deel te nemen aan het Digi-orkest. Een mooi groot, compleet orkest speelt voor iedereen immers het lekkerste!

Zo werkt het
Je kunt je opgeven voor het project waarin je ongeveer 1 keer in de 2 weken online repeteert op onderstaande data, uitgezonderd de zomerperiode. Daarnaast gaan de deelnemers - mits de coronamaatregelen het toelaten - elkaar live ontmoeten tijdens een projectdag op locatie waar het Digi-orkest ‘s avonds wordt afgesloten met een mooi concert.

Data van het Digi-orkest:
Vrijdag 23 april 2021: Jamulus instellingen testen van 20u tot 21u (geen repetitie)
Zaterdag 24 april 2021: online repetitie
Vrijdag 7 mei 2021: Jamulus instellingen testen van 20u tot 21u (geen repetitie)
Zaterdag 8 mei 2021: Online repetitie
Zaterdag 22 mei 2021: Online repetitie
Zaterdag 5 juni 2021: Online repetitie
Zaterdag 19 juni 2021: Online repetitie
Zaterdag 11 september 2021: Online repetitie
Zaterdag 25 september 2021: Online repetitie
Zaterdag 9 oktober 2021: Projectdag in Utrecht met ’s middags repetitie en ‘s avonds concert

Projectdag
Zaterdag 9 oktober projectdag met live concert!
Van 13.00 uur tot 17.15 uur live repetitie
Van 20.00 tot 22.00 uur concert
Deze dag zal plaats vinden in Utrecht.
Uiteraard is dit onder voorbehoud van de coronamaatregelen die op dat moment gelden en voldoende inschrijvingen voor deelname aan het Digi-orkest.

Kosten
Om dit alles te kunnen organiseren en de projectkosten te dekken zijn de deelnamekosten € 87,50.

Muziek en repertoire
Het Digi-orkest wordt georganiseerd in samenwerking met Muziekvereniging De Herleving Zwaag. Er is met de FEMU een afspraak gemaakt over het gebruik van (digitale) bladmuziek tijdens de sessies van het Digi-orkest.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor het Digi-orkest door het invullen van dit Google-form. Het project gaat door bij minimaal 60 deelnemers. Het maximaal aantal deelnemers is 70.

Vertraging?
Omdat het geluid via Jamulus en een directe server loopt is de geluidskwaliteit voldoende om goed samen te kunnen spelen. Tijdens de sessie wordt Zoom (zonder geluid) gebruikt om elkaar te kunnen zien.

Meer informatie en het formulier om je op te geven vind je op: digi-orkest.nl
Vragen over het Digi-orkest kun je mailen naar digi-orkest@rolfhoogenberg.nl

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 20 APR 2021 - 09:25
Laatste update: 20 APR 2021 - 09:32