Digitale basiscursus door muzikanten van Ernst Hutter

De KNMO Commissie blaaskapellen heeft in samenwerking met Ernst Hutter en familie het initiatief genomen om een digitale basiscursus van muzikanten van blaaskapellen aan te bieden.

Door de coronapandemie hebben muzikanten van amateurblaaskapellen vanaf 2020 nauwelijks kunnen repeteren en optreden. Veel kapellen ondervinden hierdoor een achteruitgang in hun samenspel en harmonie. Om de individuele techniek, toonvorming en embouchure van muzikanten weer op peil te brengen heeft de familie Hutter uit de Duitse Algäu een digitale cursus ontwikkeld. De KNMO Commissie blaaskapellen heeft deze cursus in samenwerking met de familie Hutter geschikt gemaakt voor muzikanten van Nederlandse blaaskapellen. De basiscursus is bestemd voor acht instrumentengroepen en wordt gegeven door beroepsmuzikanten van het orkest van Ernst Hutter. Het programma omvat vier trainingsvideo’s van elk een half uur voor de instrumentgroepen tenorhorn en bariton, trompet, bugel en flugelhorn, bastuba, klarinet, trombone, fluit, saxofoon en slagwerk.

Aan bod komen onder andere ademhalingsoefeningen, embouchuretraining, bewegings- en ontspanningsoefeningen, legato- en staccato-oefeningen, slagvolgorde en combinaties. De video’s zijn allemaal met Nederlandse ondertiteling. In de films zijn zogeheten Play Alongs opgenomen zodat muzikanten thuis kunnen meespelen. Ook is er een muziekboekje te downloaden.

De basiscursus kan worden aangeschaft per kapel. De muzikanten krijgen dan een inlogcode voor de video voor hun instrumentengroep. Bespeelt een muzikant meerdere instrumenten dan kan hij voor die instrumenten ook een inlogcode krijgen zonder extra kosten.

De basiscursus voor alle acht instrumentgroepen voor kapellen tot en met 25 muzikanten kost 250 euro per kapel.

Meer informatie en opgave: benraterink@gmail.com of klik HIER voor een testtoegang.

Gepubliceerd: 07 FEB 2022 - 16:55
Laatste update: 07 FEB 2022 - 16:57