Dinsdag 19 juli: dag 13 van het WMC 

Dinsdag 19 juli: dag 13 van het WMC 

Het programma van dinsdag 19 juli. De buitenactiviteiten op de BLOW! Stage op de Markt en in WMC Village zijn vanwege de verwachte hitte afgelast. 

Repetitie finale Internationale Dirigentenwedstrijd
10:00 - 14:00 uur | Theater Kerkrade
Tijdens de 19e editie van het Wereld Muziek Concours keert de inmiddels beroemde Internationale Dirigentenwedstrijd terug! Met deze strijd om de gouden dirigeerstok biedt het WMC al sinds 1970 een podium aan internationaal dirigeertalent. Tijdens de repetitie voor de finale zien we 3 deelnemende dirigenten, van de in totaal 24 geselecteerde deelnemers uit elf verschillende landen, in actie. Dat zijn Lars Corijn (België), Yoann Combémo (Frankrijk) en Ivo Silva (Portugal). Zij krijgen elk de kans om De Marinierskapel der Koninklijke Marine te dirigeren.
Deze wedstrijd is een samenwerking met de Bond voor Orkestdirgenten en Instructeurs (BvOI).

 

Practiumworkshop Symfonieorkest door Josef Suilen
10:00 - 13:00 uur | Theater Kerkrade
Het Maastricht Chamber Orchestra is een nieuw symfonieorkest wat conservatoriumstudenten een mogelijkheid biedt om orkestervaring op te doen. Het biedt dirigenten de mogelijkheid om ervaring op te doen met het dirigeren van een symfonieorkest. De internationaal bekende dirigent Josef Suilen werkt met de kandidaten aan enkele composities uit de klassieke en romantische periode.
Uitvoerenden: Maastricht Chamber Orchestra.
Programma: Ouverture, Scherzo and Finale Op. 52 (Robert Schumann); Symphony No. 29 in A major, KV 201 (Wolfgang Amadeus Mozart); Symphony No. 4 in A major, Op. 90 (Felix Mendelssohn); Ouverture ‘die Geschöpfe des Prometheus’ (Ludwig van Beethoven).

 

BLOW! Stage | Markt
Alle activiteiten afgelast

 

WMC Village | Streetlife
Alle activiteiten afgelast

Gepubliceerd: 19 JUL 2022 - 08:33