Dirigent en jurylid Jan van Ossenbruggen overleden

Dirigent en jurylid Jan van Ossenbruggen overleden

Oud-dirigent en oud-jurylid Jan van Ossenbruggen is overleden. Dat meldt de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso op haar Facebookpagina.

Van Ossenbruggen was van huis uit trompettist. Hij speelde zowel bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine als de Koninklijke Militaire Kapel. Na het behalen van het diploma hafabra-directie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag volgde in 1974 zijn benoeming tot dirigent van de Johan Willem Friso Kapel. Vier jaar later werd hij dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel. Later was hij inspecteur van de Militaire Muziek.

Van Ossenbruggen was ook actief in de amateurwereld. Jarenlang jureerde hij concertconcoursen van harmonieën en fanfares. Verder was hij als docent hafabra-directie en trompet verbonden aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Tilburg, Enschede en Maastricht. Jan van Ossenbruggen is 81 jaar geworden.

Foto: Facebook

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrantautomatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 20 MEI 2021 - 23:53
Laatste update: 20 MEI 2021 - 23:56