Dirigent Henrie Adams (63) overleden

Dirigent Henrie Adams (63) overleden

Dirigent Henrie Adams is overleden. De in Thorn geboren en in Spanje wonende en werkende musicus was al langere tijd ziek.

Adams begon zijn loopbaan als hoboïst bij harmonie Sint Michaël uit Thorn. Hij dirigeerde diverse orkesten in Limburg. In 1989 werd hij aangesteld als dirigent bij Sociedad Musical La Artística, een van de twee topharmonieën uit het Valenciaanse stadje Buñol. Hij was er tevens directeur van de plaatselijke muziekschool. Adams leidde het orkest naar vele muzikale successen. Zo won hij diverse keren het Certamen in Valencia. In 2001 dirigeerde hij La Artística naar de zege tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Ook nam hij met het orkest tal van cd’s op.

In april 2019 werd hij na bijna dertig jaar dienstverband bij La Artística ontslagen. Adams bleef in Spanje wonen en dirigeerde nog diverse orkesten.

In mei van dit jaar was hij nog aan het werk te zien in Limburg. Bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Adams Music Centre in Ittervoort dirigeerde hij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in de première van het werk Nitescence Crépusculaire van de Franse componist Alexandre Kosmicki. Adams was toen al ziek. Hij is 63 jaar geworden.

Foto©️: MAY/ZIRKUS

Gepubliceerd: 26 NOV 2022 - 19:06