Dirigent Sef Pijpers sr. op 94-jarige leeftijd overleden

Dirigent Sef Pijpers sr. op 94-jarige leeftijd overleden

Een van de meest legendarische dirigenten uit de geschiedenis van de blaasmuziek is niet meer. Na een kort ziekbed is gisteren Sef Pijpers sr. overleden. Dat heeft zijn familie bevestigd. Pijpers overleed in het bijzijn van zijn vrouw Leonie en zijn zoons Bert en Sef jr. in een verzorgingstehuis in Veghel waar hij sinds een jaar verbleef. Pijpers is 94 jaar geworden.

De in het Limburgse Beek geboren Pijpers leidde vele orkesten naar grote successen. Hij was onder andere dirigent van de Koninklijke Harmonie van Thorn, harmonie St. Petrus en Paulus Wolder-Maastricht, muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug, fanfare St. Joseph Meers, het Harmonieorkest van het Conservatorium Maastricht en de koninklijke harmonie Lentekrans Linne.

Met veel van zijn orkesten behaalde bij grote nationale en internationale titels onder meer op de wedstrijden van het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade en het Certámen Internacional de Bandas de Música Ciudad de Valencia. Als hoofdvakdocent Ha-Fa directie aan de conservatoria van Maastricht en Enschede leidde hij tal van dirigenten op, die later een succesvolle carrière maakten.

Gepubliceerd: 28 APR 2023 - 15:11