Dirigente Aline Werkman genomineerd voor Britse prijs

Dirigente Aline Werkman genomineerd voor Britse prijs

Brassband Heman uit het Groningse Zuidwolde heeft dirigente Aline Werkman-Schipper bij de Britse organisatie BrassFestUK genomineerd voor de titel Person of the Year 2019.

Brassband Heman was jaren succesvol in de eerste divisie en won enkele keren de Nederlandse titel. In 2014 raakte de band in verval. Slechts een handvol muzikanten bleef over. Onder leiding van Aline Werkman begon de wederopbouw. Ze ging onder meer aan de slag met muzikanten die nog nooit in een brassband gespeeld hadden. Afgelopen najaar maakte de band na jaren afwezigheid weer zijn opwachting op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Met durf en passie leidde Aline Werkman de band naar de nationale titel in de vierde divisie. Voor Brassband Heman reden om Aline te nomineren voor de titel Person of the Year.

Aline heeft stevige concourrentie. Voor de verkiezing zijn 22 Britse dirigenten en muzikanten, onder andere Philip Harper, genomineerd. Aline is de enige kandidaat uit het buitenland.

KLIK HIER om je stem uit te brengen. Aline staat meteen bovenaan in de tweede rij.
De verkiezing loopt tot 15 december.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 08 DEC 2019 - 10:27