Dirigenten werken aan persoonlijk en verbindend leiderschap

Dirigenten werken aan persoonlijk en verbindend leiderschap

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en Stichting Klankkleur Limburg organiseren in het kader van de Maestri-cyclus twee workshops voor dirigenten. Centraal thema: de ontwikkeling van het eigen persoonlijke en verbindende leiderschap. Opgeven kan nog tot 15 februari.

Het vak dirigent is de afgelopen jaren steeds vaker onderhevig aan veranderende omgevingsfactoren. Gedurende de eerste LBM Maestri bijeenkomst hebben dirigenten hierover gesproken aan de hand van stellingen als “Hoe toekomstbestendig ben ik als dirigent?”
Een van de conclusies was dat de dirigentenopleiding op de conservatoria nog overwegend muziek-technisch is georiënteerd en dat de functie van dirigent in een breder perspectief dient te worden geplaatst. Behalve de nodige muzikale en dirigeer technische bagage die nodig is om het vak goed te kunnen uitoefenen, wordt ook steeds vaker verwacht dat een dirigent ook kan handelen als een “sociaal- maatschappelijk manager”. Hierbij is het blijven ontwikkelen van het eigen persoonlijke leiderschap een belangrijk uitgangspunt.

Maestri
De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en Stichting Klankkleur Limburg organiseren in maart 2024 in het kader van de serie Maestri twee workshops voor dirigenten. Beide zijn gericht op het ontwikkelen van het eigen persoonlijke en verbindende leiderschap.
Kevin Houben en Kathelijn Daenen van HODA Coachings gaan deze twee workshops leiden. Ze hebben beiden veel ervaring in het coachen van o.a. dirigenten en zullen op een interactieve manier de deelnemers handvatten aanreiken die in de praktijk toepasbaar zijn.
Deze twee workshops worden ook nu weer gratis aangeboden door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen.

De eerste workshop
De eerste workshop vindt plaats op zaterdag 16 maart 2024 van 9.00-17.00 uur op Landgoed Kasteel Limbricht, Allee 1, 6141 AV in Limbricht. Tijdens het dagprogramma zullen
diverse sessies worden gehouden waarbij Kevin en Kathelijn aan de hand van een aantal casussen dieper ingaan op verbindend leiderschap. Uiteraard wordt er ook nu weer gezorgd voor koffie/thee/ vlaai en wordt er om 12.30 uur een heerlijke lunch geserveerd in het Proeflokaal van Landgoed Kasteel Limbricht.

De tweede workshop
De tweede workshop vindt plaats op zaterdag 30 maart 2024 van 14.00-17:00 uur in Cultureel Centrum Don Bosco, Monseigneur Savelbergweg 100, 6097 AE in Heel. Deze middag begint met een herhaalsessie van de eerste workshop en aansluitend een sessie met een praktijkorkest. Hierbij kunnen maximaal 8 dirigenten actief deelnemen en kan de rest van de deelnemers observeren.

Aanmelden
Aanmelden kan nog tot 15 februari 2024 via volgende link: HIER.

 

Gepubliceerd: 08 FEB 2024 - 20:39