Dirigentenclinic met het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO)

Dirigentenclinic met het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO)

Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO) organiseert van 14 tot en met 20 augustus een dirigentenclinic in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Tijdens deze clinic dirigeren deelnemers het NJFO, één van de meest gerenommeerde fanfareorkesten, en komt het dirigeren van een fanfareorkest in al zijn facetten aan bod.

De deelnemers worden gecoacht door docenten van het CvA, waaronder onder andere chef-dirigent van het NJFO en hoofdvakdocent HaFa-directie aan het CvA Danny Oosterman en Composer in Residence van het NJFO Rob Goorhuis.

Elke deelnemer krijgt twee composities toegewezen waar diegene met het NJFO aan zal werken gedurende de gehele week. Eventuele suggesties of wensen kunnen worden aangegeven. De repertoirekeuze en coaching zal worden afgestemd op een ieders niveau. Er zijn twee concerten gepland tijdens de dirigentenclinic (zowel lichte muziek als klassieke composities). Gedurende de clinic wordt, op basis van onderling overleg van de coaches, een indeling gemaakt van welke deelnemers het concert met lichte muziek en welke het afsluitende concert zullen dirigeren.

Locatie: Conservatorium van Amsterdam, Bernard Haitinkzaal
Data: 14 augustus – 20 augustus 2023
Concert 1: 17 augustus, NEMO Science Museum, lichte muziek repertoire
Concert 2: 20 augustus, Bernard Haitinkzaal (CvA), klassiek repertoire

Er geldt een open inschrijving voor deelname aan de Dirigentenclinic, zodat dirigenten van ieder niveau en vanuit alle regio’s de mogelijkheid hebben te participeren. Er kunnen maximaal 15 dirigenten deelnemen aan de clinic. Let op: vol is vol

Informatie: https://www.njfo.nl 

Gepubliceerd: 11 JUN 2023 - 10:36