Dirigentenweek Entornos verplaatst naar september

Dirigentenweek Entornos verplaatst naar september

De 19e editie van Entornos in Valkenburg (Zuid-Limburg) is verschoven naar 7 tot en met 10 september. De educatieweek voor dirigenten zou aanvankelijk gehouden worden van 11 tot en met 14 mei. De oorspronkelijke syllabus kan volledig afgewerkt worden. Alle gastdocenten en workshopleiders zijn ook in september van de partij.

De Franse componist Alexandre Kosmicki en de Belgische muziekwetenschapper prof. dr. Francis Maes zijn enkele klinkende namen van docenten die invulling geven aan tal van inspirerende workshops en inleidingen. Kosmicki is componist van onder andere werken zoals Danse Satanique en Fantasmagorie. Tijdens de studieweek in Valkenburg behandelt hij onder meer zijn nieuwe werk Voyage Initiatique dat hij vorig jaar schreef in opdracht van harmonie Sint Agnes uit Bunde. Francis Maes is hoogleraar aan de Universiteit van Gent voor het vak Muziekwetenschappen. Hij schreef diverse boeken waaronder het zeer bekende en alom geprezen boek De geschiedenis van de Russische Muziek.

Het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het ArtEZ Conservatorium Zwolle organiseren ieder jaar voor hun hafabra-directiestudenten een bijzondere praktijkweek met de titel Entornos. De studiedagen zijn echter niet alleen toegankelijk voor zittende studenten. Ook reeds afgestudeerde dirigenten kunnen zich aanmelden om door deelname aan de inspirerende workshops hun kennis te verruimen.

Verdere docenten zijn Rob Bruynen (hoofdvakdocent trompet aan het Maastrichts Conservatorium en trompettist van de BigBand van de WDR in Keulen), Guido Rennert (arrangeur van lichte muziek onder andere voor het Orkest van de Deutsche Bundeswehr), musicoloog Huib Raemer en dirigent, docent en auteur Dick van Gasteren. Centraal thema tijdens de editie van 2020 is Beethoven en de blaasmuziek. Vanuit verschillende invalshoeken wordt dit thema tijdens diverse workshops belicht. De beide hoofdvakdocenten HaFaBra-directie, Fried Dobbelstein (Zwolle) en Alex Schillings (Den Haag en Zwolle), tekenen voor de organisatie van deze boeiende week. Zij leiden met name de workshops met orkesten uit de omgeving. Dit jaar zijn dat onder andere harmonie Sint Agnes Bunde en harmonie Concordia Margraten.

De studenten verblijven tijdens deze studiedagen in Hotel Le Baroudeur aan de Daelhemerweg 140 in Valkenburg, midden in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.
Entornos bijwonen?

Ook als je niet studeert in Zwolle of Den Haag kun je Entornos bijwonen. Interesse? Neem contact op met Alex Schillings, alexschillings@xs4all.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 28 MAA 2020 - 11:33
Laatste update: 28 MAA 2020 - 11:36