DOBC al na drie jaar gesetteld

DOBC al na drie jaar gesetteld

Op zaterdag 8 juni wordt voor de vierde keer de Dutch Open Brass Band Championships gehouden in de Lawei Drachten. Met 18 deelnemende bands uit binnen- en buitenland kunnen toeschouwers zich verheugen op een dag vol prachtige brassmuziek.

Deelnemers
Kampioensdivisie: De Spijkerpakkenband Opsterland; De Bazuin A Oenkerk; Soli Brass Leeuwarden; Brass Band Rijnmond; De Wâldsang Buitenpost; Festival Brass Band Itegem (België); Kirkintilloch Kelvin Brass Band Scotland (Verenigd Koninklijk).
Eerste divisie: Brass Band Amersfoort;Oefening en Uitspanning Wijk en Aalburg; Brass Band Bamberg (Duitsland).
Tweede divisie: De Lofklank Ureterp; David Zwolle; Gereformeerde Brass Band Groningen; Mercator Brass Band Kruibeke (België); Euphonia Wolvega; De Bazuin B Oenkerk; Backum Brass Castricum; Gloria Deï Gerkesklooster-Stroobos.

Jury: Simone Rebello uit Verenigd Koninkrijk, Armin Bachman uit Zwitserland, Bert Appermont uit België en Danny Oosterman uit Nederland.

Klik HIER voor het artikel in KNMO Klankwijzer Nieuwskrant (pag 15).

Net als vorig jaar zal Brasspass.tv de livestream verzorgen. Tussen de optredens door zal Brasspass live verslag doen en interviews afnemen. De livestream van DOBC is beschikbaar als maandabonnement van GPB 12.99. Er is een video on demand optie op het platform, waarmee de video meerdere malen te zien is. Met het maandabonnement zijn ook andere afleveringen te bekijken, onder andere de opnames van de Dutch Open in 2018. CU Brass is ook aanwezig en doet live verslag via de app, website en social media.

Kaarten voor de Dutch Open Brassband Championships zijn te bestellen via de website van de DOBC: http://www.dobc.eu/index.php/wpgforms/kaarten/
Een dagkaart kost 10,00 euro en geeft alleen toegang tot de tweede en eerste divisie. Een passe-partout kost 15,00 euro en geeft toegang tot het gehele evenement.

Op de foto: De Spijkerpakkenband is een van de deelnemers. Foto: FV Media Producties.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox.

Gepubliceerd: 15 MEI 2019 - 23:01
Laatste update: 05 JUN 2019 - 09:18