Documentaire over Ons Genoegen Rockanje

Het is een feestelijk jaar voor Ons Genoegen uit Rockanje. De muziekvereniging blaast namelijk 120 kaarsjes uit. Als kroon op het jubileumjaar is er een documentaire uitgebracht over de muziekvereniging.

In de documentaire Een vereniging door goud omsloten komt het belang van de vereniging naar voren, verhalen uit het verleden, maar ook wat er te wachten staat in de toekomt. Hiervoor zijn verschillende leden geïnterviewd

De opnames zijn al in 2023 gestart. In het Rockanjese bedrijf Capture Life, van Anne-Roos Radings, is een goede partner gevonden om de documentaire op een professionele manier te ontwikkelen. Leden en oud-leden vertellen bijzondere verhalen. Onder meer over wat Ons Genoegen op persoonlijk vlak voor hen heeft betekend.

“Een muziekvereniging is meer dan alleen muziek maken”, legt het jubileumcomité uit. “Het is een instituut dat gekoesterd moet worden. De fanfare is niet voor niets immaterieel erfgoed. 120 jaar aan verhalen en beelden van Ons Genoegen. Verhalen die we willen doorgeven aan de volgende generatie.”

Gepubliceerd: 08 JUL 2024 - 10:13