Doe mee met de campagne #geenhogerebtw

Doe mee met de campagne #geenhogerebtw

Een brede coalitie vanuit sport, media, boeken, cultuur en horeca is een campagne gestart tegen de voorgenomen btw-verhoging. Het nieuwe kabinet is van plan om in 2026 het btw-tarief voor cultuur, media, horeca, boeken en sport te verhogen van 9% naar 21%. De deelnemende partijen vinden elkaar in de overtuiging dat deze grote lastenverzwaring álle Nederlanders gaat raken. Uiteenlopende organisaties uit al deze sectoren maken zich grote zorgen en starten daarom samen een campagne tegen hogere btw.

De voorgenomen verhoging van het btw-tarief gaat onvermijdelijk leiden tot hogere prijzen, wat de toegankelijkheid en betaalbaarheid van sport, media, boeken, cultuur en logies voor het publiek onder druk zet. Het raakt iedereen in Nederland in het dagelijks leven en op meerdere vlakken. Het is een extra belasting op de kostbare vrije tijd, het verenigingsleven, nieuwsgierigheid en (mentale) gezondheid van elke Nederlander. Van het toejuichen van je favoriete voetbalteam, het boek dat je wilt lezen, een bezoek aan je lievelingsmuseum, luisteren naar de fanfare in de buurt, een hotelovernachting in eigen land, een uurtje sporten bij de in de wijk, tot de krant die je op de hoogte houdt over wereldgebeurtenissen.

Wat is de kernboodschap?
Geen hogere btw, je belast er heel Nederland mee!
De voorgenomen btw-verhoging is een extra belasting op jouw cultuur, sport, horeca, boeken en media. Het is een extra belasting op je kostbare vrije tijd, op je nieuwsgierigheid, op het toejuichen van je favoriete voetbalteam, op het boek dat je wilt lezen, op je schilderij aan de muur, op je fanfare in de buurt, op een hotelovernachting in het land, op het tijdschrift in de trein, op de sportschool in de wijk, en op de krant die je op de hoogte houdt van de wereld om je heen.

Hoe kun je meedoen?
Deel één van de afbeeldingen met de boodschap op Instagram, LinkedIn, Facebook, X of op andere sociale mediakanalen. Laat anderen weten dat de verhoging van het btw-tarief wat jou betreft geen goed idee is. Afbeeldingen voor sociale media vind je HIER.

Gepubliceerd: 05 JUN 2024 - 10:13
Laatste update: 05 JUN 2024 - 10:16