Doe samen met de Friese bond mee aan Make Music Day

Doe samen met de Friese bond mee aan Make Music Day

De Organisatie van Muziekvereniging in Fryslân (OMF) neemt op 21 juni 2020 met het project Waterconcert 2020 deel aan de Make Music Day. Dit is een jaarlijkse internationale muziekmanifestatie die gehouden wordt in 120 landen en 750 steden.

Om haar horizon te verbreden en haar netwerk uit te breiden heeft de OMF zich aangesloten bij de Europese organisatie Amateo. Dit is een Europese netwerk voor instellingen in de amateursector waarbij zo’n 35 (koepel)organisaties uit veertien EU-lidstaten zijn aangesloten. De OMF was afgelopen zomer in de persoon van aanjager Jan-Willem van Kruyssen vertegenwoordigd op het Amateo Congres in Novi Sad. Tijdens deze bijeenkomst heeft de Friese bond een mooi netwerk opgebouwd met muziekorganisaties uit onder andere Engeland, België, Duitsland, Slovenië, Zweden en Italië. Via nieuwe contacten met de Engelse koepelorganisatie Making Music UK is het idee ontstaan om actief deel te nemen aan de Make Music Day. Deze wereldwijde dag van de muziek valt samen met het reeds geplande Waterconcert 2020. De OMF hoopt dat meer Nederlandse organisaties deelnemen aan de Make Music Day of zich aansluiten bij Amateo.

Op 28 januari vindt de European Make Music Day/Fete de la Musique Organisers Day in Londen plaats. Verenigingen die interesse hebben om deel te nemen aan de Make Music Day kunnen ze zich voor die datum aanmelden bij Jan-Willem van Kruyssen: 2018@vankruyssen.eu.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 16 JAN 2020 - 20:31
Laatste update: 18 JAN 2020 - 11:00