Doek voor LBT-paradepaardje valt op 75e verjaardag

Doek voor LBT-paradepaardje valt op 75e verjaardag

Vandaag (27 maart) is het 75 jaar geleden dat het fluit- en tamboerkorps Prinses Marijke Heerlerbaan werd opgericht. Het korps groeide in de loop van de jaren uit tot een van de paradepaardjes van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Maar helaas valt het doek voor de ooit zo succesvolle vereniging. Het jubileumconcert op zondag 7 april is tevens het slotconcert.

Prinses Marijke behaalde vele successen in binnen- en buitenland. In de eerste jaren van zijn bestaan wist het korps zich op te werken tot de eredivisie, de hoogste divisie binnen de drumbandwereld. Diverse Limburgse en Nederlandse titels werden in de wacht gesleept. Ook nam het korps elf keer deel aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, meestal met een eerste prijs als resultaat. Talloze leden van Prinses Marijke vielen in de prijzen tijdens solistenconcoursen. Het korps trad zowel marcherend als concerterend op. Het repertoire bestond naast traditionele marsmuziek voor fluit- en trommelkorpsen, ook uit moderne, ritmische en populaire muziek, veelal speciaal voor de bezetting van Prinses Marijke gearrangeerd en gecomponeerd. Naast deelname aan concoursen was het korps een blikvanger tijdens optredens in de eigen stad en op festivals, streetparades, defilés en concerten in binnen- en buitenland.

Tijdens het afscheidsconcert op zondag 7 april blikt het korps nog een keer muzikaal terug op de 75-jarige geschiedenis. Het concert in gemeenschapshuis Caumerbron in Heerlerbaan begint om 11.00 uur. Aansluitend is er een receptie en een after party met de band Feeske. 

Gepubliceerd: 27 MAA 2024 - 11:37