Dominic Seldis leidt Enschedese jeugd

Dominic Seldis leidt Enschedese jeugd

De Brit Dominic Seldis, contrabassist van het Concertgebouworkest en jurylid bij het televisieprogramma Maestro, leidt zaterdag 21 mei de eerste Jeugdmuziekdag Enschede.

Het initiatief voor dit jeugdproject komt van de jeugdcommissie van Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug. Het thema van deze dag is All About Movies. In samenwerking met Symfonia Jong Twente en Jonge Strijkers & Blazers Nederland geven de jeugdige muzikanten op 21 mei om 19.30 uur een concert in het Muziekcentrum Enschede. Het programma opent echter al om 12.30 uur met workshops van trompettist Miroslav Petkov van het Concertgebouworkest en internationale violiste Lisa Jacobs. Ook andere jonge muzikanten uit Enschede en omgeving kunnen hieraan deelnemen.

’s Avond vormen de dagdeelnemers en de drie deelnemende orkesten een groot festivalorkest dat onder leiding van Dominic Seldis een concert verzorgt. Op het repertoire staat onder andere Star Wars, Pirates of the Carribean, Moment for Morricone & The Godfather. Tijdens dit concert soleren Miroslav Petkov en Lisa Jacobs in werken zoals Rhapsody in Blue, Csárdás en Sevdana. Kijk voor meer informatie over de workshops en het concert op https://JMDE.nl 

Gepubliceerd: 06 MEI 2022 - 19:16