Donderdag 14 juli: dag 8 van het WMC

Donderdag 14 juli: dag 8 van het WMC

Het programma van donderdag 14 juli.

2e ronde Internationale Dirigentenwedstrijd
09:45 - 18:00 uur | Theater Kerkrade
De twaalf overgebleven deelnemers dirigeren de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht.

 

Lezing De geschiedenis van het fanfareorkest
10:00 - 12:00 uur | Theater Kerkrade
Het fanfareorkest is een typisch fenomeen uit de Benelux. Luc Vertommen, Fanfarekenner bij uitstek, neemt in een interessante lezing van twee uur het publiek mee in het ontstaan en de ontwikkeling van het repertoire voor fanfareorkest.

 

Practicumworkshop Kamermuziek voor Blazers
14:00 - 17:00 | Theater Kerkrade
Het Helicon Ensemble is al decennialang een begrip in de Limburgse blaasmuziek. Dit professionele ensemble speelt muziek voor kamermuziekbezetting en heeft dus een hele andere benadering dan de reguliere blaasorkesten. Dirigent Ivan Meylemans zal met de kandidaten gaan werken aan een tweetal iconische composities en demonstreren hoe kamermuziek in gestiek en stijl benaderd kan worden.
Programma: Serenade in c-moll (Wolfgang Amadeus Mozart); Sept Danses d’ après le ballet Les malheurs de Sophie (Jean Francaix).

 

BLOW! Stage met Big Band Time Out!
19:00 - 23:00 uur | BLOW! Stage

 

WMC Village met Aierzietsong
19:30 - 22:30 uur | WMC Village

 

Wind & Dance Fusion
20:00 - 22:30 uur | Rodahal
Tijdens Wind & Dance Fusion vloeien dans, blaasmuziek en percussie samen in uiteenlopende stijlen en genres. Met de wereldpremière van het klassiek ballet Bells of Paradise, een ballet voor harmonieorkest en dansers van Ed de Boer.
In het tweede gedeelte van het programma versmelten urban culture, contemporary dance en blaasmuziek. Dans, spoken word, blaasmuziek en historisch beeldmateriaal vormen de bestanddelen waarmee zij de geschiedenis van het WMC vertellen. Deze speciaal voor WMC gemaakte productie laveert tussen heden en verleden, tussen traditie en vernieuwing. WMC wil hiermee graag een podium bieden aan nieuwe, waardevolle samenwerkingen, die een brug slaan tussen verschillende kunstvormen.
Uitvoerenden voor de pauze: Harmonie Sint Jan Wierden o.l.v. Egbert van Groningen; ArtEZ Vooropleiding Dans Kottenpark; Het Stedelijk Lyceum Enschede; Dansleerlingen Kaliber Kunstenschool.
Programma: Bells of Paradise, Ballet after a Japanese Fairy Tale, op. 95, wereldpremière (Eduard de Boer).
Uitvoerenden na de pauze: Calefax rietkwintet; Dominique Vleeshouwers (slagwerk); Collabros; Jennifer Romen (dans choreograaf): Brohlin Spoken (word artist); Movement of Sounds!

Gepubliceerd: 14 JUL 2022 - 12:00