Drachten te klein voor ambities van brassbandkampioenschap

Drachten te klein voor ambities van brassbandkampioenschap

De Dutch Open Brass Band Championships zijn al na vier edities toe aan een grotere accommodatie. “Drachten beschikt niet over de elementen om door te kunnen groeien. Daarom hebben we besloten het evenement naar De Oosterpoort in Groningen te verhuizen”, zegt Amarens Melchers-Visser, namens de organisatie.

Op zaterdag 13 juni 2020 worden voor de vijfde maal de Dutch Open Brass Band Championships (DOBC) gehouden. Na vier succesvolle edities in De Lawei in Drachten worden de internationale brassband kampioenschappen dit keer gehouden in De Oosterpoort in Groningen. “De belangstelling voor het evenement neemt toe”, zegt Melchers. “We zijn bezig om de DOBC in het buitenland meer op de kaart te zetten, wat aardig goed gaat. De livestream via brasspass.tv is vorig jaar met meer dan 1000 unieke kijkers erg goed bekeken. Die kwamen voornamelijk uit Verenigd Koninkrijk, USA, Canada, Zwitserland, Noorwegen, Japan en Nederland. Buitenlandse media als British Bandsman en 4Barsrest hebben veel aandacht besteed aan de DOBC. We willen verder groeien als internationaal evenement. Dat is de reden voor de verplaatsing.”

De DOBC ging in 2016 met elf deelnemers van start. Doel was om brassbands een mooie muzikale uitdaging te bieden als afsluiting van het seizoen. Afgelopen juni verschenen achttien bands aan de start, waaronder vier uit het buitenland. De grote zaal van de Oosterpoort wordt geroemd om zijn akoestiek, bovendien biedt het met 1150 zitplaatsen genoeg ruimte voor publiek. De concertzaal ligt dichtbij het centrum van de stad Groningen en is eenvoudig te bereiken, ook met openbaar vervoer. Ook zijn er verschillende hotels, restaurants en cafés op loopafstand. Melchers: “We zijn ontzettend tevreden over de goede samenwerking met De Lawei in Drachten. We hebben daar geweldige kampioenschappen gehad. Helaas zijn er niet veel hotels in de nabije omgeving van De Lawei. En ook de bereikbaarheid is niet optimaal. Kortom, elementen die belangrijk zijn om door te kunnen groeien. Daarom hebben we besloten het evenement naar De Oosterpoort in Groningen te verhuizen.”

De inschrijving voor de vijfde editie is inmiddels geopend. Inschrijven kan via: https://dobc.eu.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 29 AUG 2019 - 08:55
Laatste update: 29 AUG 2019 - 19:59