Dreigend tekort aan dirigenten in SMP-sector

Dreigend tekort aan dirigenten in SMP-sector

Er is een dreigend tekort aan dirigenten voor korpsen in de sector Show, Mars en Percussie (SMP). Verenigingen moeten stad en land afzoeken om vacatures te kunnen opvullen. Het gebrek aan specifieke opleidingen voor dirigenten en instructeurs voor SMP-korpsen breekt de sector op.

KNMO Klankwijzer gaat in het (gedrukte) magazine van deze maand uitgebreid in op deze problematiek. In de uitgave, die morgen verschijnt, spreken Roel van Raaij, voorzitter van de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs, en Jaap van Waveren, voorzitter van de doelgroep SMP van de KNMO, hun zorgen uit over de situatie. "Het probleem treft zelfs verenigingen van landelijke naam en faam.”

Lees het hele artikel in KNMO Klankwijzer Magazine 2021-1 dat morgen bij alle KNMO-verenigingen op de deurmat valt. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris.

Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl.

Foto: Melissa Janssen (Jippey Media)

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 15 MAA 2021 - 16:48
Laatste update: 15 MAA 2021 - 16:55