Drukbezochte play-in voor muzikanten van blaaskapellen

Drukbezochte play-in voor muzikanten van blaaskapellen

Op zaterdag 25 februari is in de Valkenhof in Beilen een zeer succesvolle play-in gehouden voor muzikanten van blaaskapellen onder leiding van Bennie ter Heide uit Oldenzaal. De aanwezige muzikanten die verspreid waren over alle instrumenten groepen studeerden geconcentreerd en vol overgave vijf muziekstukken in en sloten de dag af met een slotconcert voor genodigden en belangstellenden.

Kapelmeester Bennie ter Heide, bekend als voormalig kapelmeester van de Isseltaler Muzikanten en de Bonkenbargkapel en begenadigd trompettist wist de 60 muzikanten te boeien met zijn muzikale kennis van de Böhmische muziek ondersteund door zijn vaak op humorvolle wijze vertelde ervaringen in de blaasmuziek.

De play-in wordt jaarlijks georganiseerd door de KNMO-Commissie Blaaskapellen en werd dit jaar verrast door een bijzonder groot aantal aanmeldingen van ongeveer 80 muzikanten. De organisatie besloot 60 deelnemers hiervan in Beilen uit te nodigen en een tweede play-in te organiseren op 29 april 2023 in het Harmonie Gebouw te Epe ook onder leiding van Bennie ter Heide. De uitnodigingen aan muzikanten van alle blaaskapellen in Nederland is inmiddels verzonden.


Zowel muzikanten, kapelmeester als organisatie waren unaniem van mening dat deze play in een leerzame en gezellige dag was die zeken herhaald moet worden.

Gepubliceerd: 27 FEB 2023 - 12:07