Drum Battle verenigt drumbands wereldwijd

Drum Battle verenigt drumbands wereldwijd

Meer dan dertig drumbands vanuit de hele wereld verenigen zich op maandag 21 juni tijdens een Drum Battle. Op Make Music Day 2021 spelen zij samen in een online video. Het initiatief voor dit project komt uit Nederland. De Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF) en het Europese netwerk Amateo willen hiermee verschillende culturen met elkaar in verbinding brengen.

Wereldwijd is de jaarlijkse Make Music Day een begrip. In Nederland was daar tot vorig jaar nog geen sprake van. Jan-Willem van Kruyssen, destijds aanjager van Rebels With A Cause, zet ditmaal een project op dat tot buiten de grenzen van Europa rijkt. Maandagmiddag 21 juni, op Make Music Day, vertonen meer dan dertig drumbands vanuit de hele wereld hun kunsten. Elke groep speelt een solostuk dat wordt afgesloten met een afzonderlijk ritueel. Met dit project hoopt van Kruyssen verschillende culturen bijeen te brengen: “Langzaamaan komt het leven weer in beweging en kunnen muzikanten weer samenspelen. Wat is er mooier om dit samen te vieren tijdens Make Music Day? Ik hoop dat de deelnemers van Drum Battle door dit project nieuwe inspiratie opdoen. Er valt nog zoveel van elkaar te leren.”

Aan het project doen uit Nederland onder andere Traditional Collective, Showband Noordenveld, Hollandia Bolsward, Rhythmania (slagwerkinstructeurs), Ruwan Emonts, Erwin Koopmans en Ellen Mol mee. Verdere deelname komt van slagwerkers uit Brazilië, Nigeria, India, Slovenië, Litouwen, Mexico en de Verenigde Staten.
De online stream van Drum Battle is op 21 juni om 17.00 uur te zien vanaf het Facebook-kanaal van Leeuwarden-Fryslân 2028. Dat gebeurt gelijktijdig met een livestream vanuit London, New York en São Paulo. Voorafgaand aan de stream organiseert de OMF online workshops voor drummers en percussionisten. Meer informatie over deze workshops is te vinden op www.omfryslan.nl.

Foto: Onka Yolotl

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 15 JUN 2021 - 18:38
Laatste update: 15 JUN 2021 - 18:40