Dubbelslag met De Klimaatpiraat

Dubbelslag met De Klimaatpiraat

De Orthense Harmonie zet zondag 9 juni de kindermusical De Klimaatpiraat op de planken. Het orkest hoopt met de uitvoering twee vliegen in één klap te slaan: het publiek inspireren om bewuster met de natuur om te gaan en kinderen stimuleren om met muziek aan de slag te gaan.

FOTO: SANDRA PEERENBOOM

In de voorstelling De Klimaatpiraat wordt het publiek op een luchtige en humoristische manier geïnspireerd om een steentje bij te dragen aan een gezondere leefomgeving. Door middel van tekst, muziek en liedjes worden thema’s als plasticsoep, afval, het weer en de natuur onder de aandacht gebracht. Het lied Er zit muziek in laat zien dat er met afval zelfs muziek gemaakt kan worden.

MUZIEKKLASSEN
De Klimaatpiraat is in opdracht van Fanfareorkest De Hoop-Stellendam geschreven door Ivo Kouwenhoven en Suzanne Brok. De educatieve, interactieve en muzikale kindervoorstelling wordt uitgevoerd door de opleidingsorkesten van de Orthense Harmonie, zangkoor de Fermaatjes, de muziekklassen van basisschool Het Palet en enkele naschoolse muziekprojecten. Hans Tervoort vertolkt de hoofdrol. Voorafgaand aan de musical verzorgt het opleidingsorkest van de Orthense Harmonie een optreden met een mix van eigentijdse muziek, ondersteund met foto-en videobeelden.

BEZETTING
De muziek van De Klimaatpiraat is gecomponeerd voor vierstemmig variabele bezetting. Doordat er ook partijen zijn geschreven voor beginnende blazers en slagwerkers kan iedereen op zijn eigen niveau en naar eigen kunnen meedoen. De Orthense Harmonie heeft daarom ook kinderen uit de bovenbouw, die niet meedoen aan muzikale schoolprojecten, uitgenodigd om aan de voorstelling mee te doen. De vereniging stelt de instrumenten beschikbaar. Ter voorbereiding op de grote finale in de Casinozaal van het nieuwe Theater aan de Parade zijn er enkele repetities. Zo wil de harmonie kinderen laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Praktisch
De Klimaatpiraat door diverse jeugdmuziekgroepen uit ’s-Hertogenbosch | zondag 9 juni, 14.30 uur | Theater aan de Parade Den Bosch | kaarten klik: https://www.theateraandeparade.nl/programma/de-klimaatpiraat/6734 

De Klimaatpiraat ook voor jouw vereniging? Klik voor informatie: https://basenviola.nl/klimaat-piraat/ 

Foto: De repetities voor de kindermusical De Klimaatpiraat zijn in volle gang.

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl

Gepubliceerd: 28 MEI 2024 - 15:04
Laatste update: 28 MEI 2024 - 15:09