Duitse brass-formatie Querbeat bouwft feestje op WMC 2022

Duitse brass-formatie Querbeat bouwft feestje op WMC 2022

De Keulse brasspopband Querbeat staat op maandag 25 juli op het podium van de Rodahal in Kerkrade tijdens het Wereld Muziek Concours 2022. De band maakte de afgelopen decennia furore op festivals en in poppodia en staat voor nu voor het eerst op een Nederlands podium. Kaarten zijn vanaf vandaag (vrijdag 18 maart) te koop.

Querbeat is een 13-koppige brassband die een energieke mix van feestmuziek en Kölsche carnavalsmuziek speelt. De band uit Bonn bestaat al sinds 2001, maar maakte na hun eerste volwaardige album Fettes Q in 2017 direct furore in heel Duitsland. Tijdens de tour door hun thuisland die daarop volgde, stond de band voor uitverkochte zalen. Querbeat reist komende zomer met hun Radikal Positiv-tour door Europa. Het concert in Kerkrade is hun eerste optreden op WMC en in Nederland. Later dit jaar staan ze nog in de Melkweg in Amsterdam.

Natuurkracht
"Querbeat is echt een muzikale natuurkracht,” vertelt Björn Bus, Artistic Manager van WMC. "Door een band als Querbeat aan de line-up van WMC toe te voegen, laten we het ongelofelijk brede spectrum van de blaasmuziek zien: van ‘klassieke’ symfonische blaasmuziek tot onvervalste feestmuziek. Maar wel op een bijzonder hoog muzikaal niveau.”

The President’s Own
Eerder maakte de organisatie van het Wereld Muziek Concours al namen bekend van bands en orkesten die spelen op de komende editie van het festival. Tijdens het bekende Brass Galaconcert op 10 juli staan Brassband Willebroek uit België en de Black Dyke Band uit Engeland op het podium van de Rodahal. Op 27 juli speelt “The President’s Own” United States Marine Band – het officiele orkest van het Witte Huis – op deze zelfde locatie. De komende weken maakt WMC de totale line-up bekend voor de Rodahal, het theater en het BLOW! Stage op de markt.

Meer informatie en tickets via www.wmc.nl. 

Gepubliceerd: 20 MAA 2022 - 09:18