Dutch Ladies Orchestra zoekt vrouwelijke muzikanten voor nieuw project

Dutch Ladies Orchestra zoekt vrouwelijke muzikanten voor nieuw project

Het Dutch Ladies Orchestra zoekt voor zijn project DLO-2022 musiciennes die het gewend zijn om op hoog niveau en in een snel tempo een uitdagend repertoire in te studeren.

Na alle coronaperikelen is het zover dat er weer gespeeld mag worden. En die kans laat ook het Dutch Ladies Orchestra niet liggen. Het orkest bereidt een serie voor in Ede en Utrecht op 8 en 9 oktober. De repetities beginnen op 11 juni. Het programma is ambitieus en niet eenvoudig. Veel ervaring is daarom gewenst. De nieuwe serie concerten staat onder leiding van Marcella van der Heijde.

Het programma voor deze editie van het orkest zal bestaan uit muziek gecomponeerd door vrouwelijke componistes en werken waarin een vrouw de hoofdrol speelt.

Medusa – Robert Finn
Israeli Folk Song – Eva Fodor
Concert voor Alt-Saxofoon Deel 1 (Fire in the Earth) – David Maslanka
Les Papillons – Coby Lankester
The Girl from Ipanema – arr. Peter Kleine Schaars
Weibermarsch uit die Lustige Witwe – Franz Léhar; arr. Wil van der Beek
Shaken not Stirred – arr. Leon Zwijgers
Aretha – Gilbert Tinner
A Tribute to Amy Whinehouse – arr. Peter Kleine Schaars
Saxpack – Otto M. Schwarz
Girl Power – Timothy Graves
Think – arr. Marcella van der Heijde

Ga voor alle informatie over het orkest en over dit specifieke project naar de website van het orkest: www.dutchladiesorchestra.nl 

Dutch Ladies Orchestra (DLO) is een orkest in wisselende samenstelling met alleen vrouwelijke muzikanten. Het orkest speelt vooral muziek van en over vrouwen. Leden van het orkest zijn gevorderde amateurs aangevuld met professionals. Voor elk project wordt een nieuw orkest samengesteld en een andere vrouwelijke dirigent aangetrokken.

Gepubliceerd: 21 APR 2022 - 20:23
Laatste update: 21 APR 2022 - 20:27