Dutch Percussion Community presenteert Moving Sounds

Dutch Percussion Community presenteert Moving Sounds

Dutch Percussion Community (DPC) heeft voor het jaarlijkse slagwerkproject een bijzonder programma samengesteld. Moving Sounds 2024 vindt plaats op 23 maart in Theater aan de Slinger in Houten.

FOTO: AANLEVERING DPC

Charles van Zanten is voormalig artistiek leider/dirigent van de melody percussion band van Kunst na Arbeid uit Houten en maakt deel uit van het artistieke team van DPC. Hij licht alvast een tipje van de sluier op over wat het publiek op 23 maart kan verwachten. “DPC organiseert jaarlijks een bijzonder slagwerkwerkproject. Voor ons project 2024 Moving Sounds wilden we de lat wat hoger leggen door de artistieke diversiteit te verbreden. Daarvoor hebben we de samenwerking gezocht met Theaterkoor Houten en Stardance Studio’s Houten. Het is dus een échte Houtense cultuurproductie geworden! Samen gaan wij een zeer gevarieerd en verrassend concert verzorgen, waarbij slagwerk, zang en dans centraal staan.”

OPDRACHTEN
Speciaal voor dit project zijn twee compositie-opdrachten verstrekt. Frank Wardenier componeerde A Poem for I dat samen met het koor uitgevoerd wordt. Wardenier is al 25 jaar werkzaam bij het Metropole Orkest en schrijft muziek en arrangementen voor uiteenlopende bezettingen. Voor de tekst van zijn werk met het koor maakte hij gebruik van kunstmatige intelligentie (AI). Hij gaf AI opdracht om aan de hand van een aantal kernwoorden een tekst te bedenken. Een compilatie daarvan resulteerde in het werk A(rtificial) poem for I(ntelligence).
Dirigent, componist, arrangeur en slagwerkdocent Martijn Oostra schreef Moving Sounds waarbij Stardance een choreografie zal verzorgen. Daarnaast klinken titels zoals Truth of Touch, Iedereen is van de Wereld, Highlands, Hold the Line, Fragile, El Caribe en All Night Long. Koor en dansgroep verzorgen ook eigen optredens.

PROJECT
De DPC-slagwerkgroep bestaat voor dit project uit twintig amateurslagwerkers en een bassist. Het ensemble staat onder muzikale leiding van Marcus Wiebenga. Het theaterkoor wordt geleid door Jenny van Huissteden. Stardance zal meerdere dansonderdelen invullen met artistiek leidster Christel van der Gun. Er is een middag- en avondvoorstelling.

Moving Sounds 2024 | Dutch Percussion Community, Theaterkoor Houten en Stardance Studio’s Houten | zaterdag 23 maart, 14.30 en 19.30 uur | Theater aan De Slinger Houten | Kaarten: www.aandeslinger.nl of (voor zover nog beschikbaar) aan de kassa van het theater.

Op de foto: Dutch Percussion Community (DPC) is klaar voor Moving Sounds 2024.

Gepubliceerd: 20 FEB 2024 - 19:40