DVS Katwijk een van de toppers in Berlijn

DVS Katwijk een van de toppers in Berlijn

De Marchingband van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) Katwijk was dit weekend één van de toporkesten tijdens de grote taptoe van Berlijn. In de uitverkochte Max Schmeling Halle mocht DVS als wereldkampioen de taptoe afsluiten met hun show Seasons, waarmee zij tijdens het Wereld Muziek Concours van Kerkrade zoveel succes heeft geboekt.

De reis naar Berlijn begon voor de Marchingband al op donderdag. ’s Avonds laat kwam het orkest aan in het hotel en de gehele vrijdag stond in het teken van repetities. Voor de eigen show maar ook voor de grote finale van deze taptoe samen met alle andere deelnemende orkesten. Deze kwamen uit geheel Europa, natuurlijk uit Duitsland zelf maar er waren ook orkesten uit Bulgarije, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk, Estland, Litouwen en Schotland. Er moet dan natuurlijk veel onderling worden afgestemd om een perfecte show op de vloer te kunnen leggen.

Zaterdag was de dag van de grote shows. Aangekondigd worden als wereldkampioen betekent natuurlijk dat er nu een druk ligt op de muzikanten van DVS om steeds het beste van zichzelf te laten zien. En in Berlijn is dat zeker weer gelukt gezien het enorme applaus dat de Marchingband in ontvangst mocht nemen van het Berlijnse publiek, dat na een aantal Corona-jaren eindelijk weer van hun taptoe mocht genieten. Tussen de repetities en shows door was er ook nog tijd voor sight-seeing in Berlijn en een indrukwekkend bezoek aan het voormalig concentratiekamp Sachsenhausen. Weer een perfect weekend voor de muzikale trots van Katwijk!

Tekst en foto: Aanlevering DVS.

Gepubliceerd: 07 NOV 2022 - 09:08