EBK try-out met kampioensbands

EBK try-out met kampioensbands

ZIMIHC presenteert in het weekend van 20 en 21 april alweer voor de vijfde keer het EBK Try-out weekend in ZIMIHC theater Zuilen. De Belgische kampioen Brassband Willebroek en de Nederlandse kampioen Provinciale Brassband Groningen spelen een laatste try-out voor ze afreizen naar het Europees Brassband Kampioenschap 2019 in Montreux (Zwitersland).

De kampioenen Brassband Willebroek en Provinciale Brassband Groningen spelen zowel het verplichte als het vrije werk wat zij moeten spelen op het kampioenschap in Montreux. Het verplichte werk, Dear Cassandra (Concerto for Brass Band No. 14) van Ludovic Neurohr, is geschreven in opdracht van de Swiss Brass Band Association.

Orkesten uit de regio
Naast Brassband Willebroek speelt op zaterdag ook Brassband Amersfoort. Dit orkest promoveerde vorig jaar naar de eerste divisie en zal ook dit jaar weer tijdens het EBK Tryout weekend een afwisselend maar altijd toegankelijk programma verzorgen.

Naast de Provinciale Brassband Groningen is vijfvoudig Nederlands Kampioen Brassband Schoonhoven te horen. Zij spelen het repertoire wat zij ook spelen op het komende Surventobrass evenement in juni 2019.

De presentatie is in handen van Lies Rubingh.

Programma
Datum: zaterdag 20 april 20.00 uur
Orkesten: Brassband Willebroek & Brassband Amersfoort
Locatie: ZIMIHC theater Zuilen
Toegang: €12,50 en kinderen t/m 12 jaar €5,-

Datum: zondag 21 april 15.30 uur Orkesten: Provinciale Brassband Groningen & Brassband Schoonhoven
Locatie: ZIMIHC theater Zuilen
Toegang: €12,50 en kinderen t/m 12 jaar €5,-

Utrechtblaast
Het EBK try out Weekend is een initiatief van ZIMIHC als spin off van het European Brass Band Championship wat ZIMIHC in 2018 organiseerde binnen het programma Utrecht Blaast.
Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Utrecht Blaast ook op www.utrechtblaast.nl.

Foto: Akkelien Reitsma (NBK).

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 01 APR 2019 - 09:44
Laatste update: 03 APR 2019 - 18:45