Edelweiss in nieuwe uniformen met André Rieu op Vrijthof

Edelweiss in nieuwe uniformen met André Rieu op Vrijthof

Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen is vanaf vanavond vijftien keer te gast tijdens de concerten van André Rieu en het Johan Strauss Orkest op het Vrijthof in Maastricht.

Bij de Vrijthofconcerten betreedt Edelweiss samen met het groot Europees mannenkoor het podium. Nadat het koor met 150 man sterk het prachtige Conquest of Paradise ten gehore heeft gebracht, speelt Edelweiss samen met het koor een prachtig stuk waar de klanken van de jachthoorn helemaal tot zijn recht komen. De muzikanten van Edelweiss verheugen zich vanzelfsprekend enorm op deze muzikale happening die iedere dag door ruim 10.000 Rieu fans uit de hele wereld wordt bezocht.

De laatste maanden stonden de repetities van Edelweiss in het teken deze concertreeks. Als voorbereiding werd er ook gerepeteerd in de muziekstudio van Rieu en uiteraard was er een generale repetitie op het Vrijthof.

De optredens zijn voor Edelweiss extra bijzonder omdat het korps aantreedt in de nieuwe uniformen. Na ruim twintig jaar maakt het huidige uniform plaats voor een nieuwe outfit in de herkenbare Edelweiss-kleuren en afgeleid is van het grenadiersuniform. Vol trots zal het korps zich hiermee de komende jaren weer op menige taptoe en parade tonen.

Gepubliceerd: 07 JUL 2022 - 19:26