Eén op de vijf stoelen blijft onbezet

Eén op de vijf stoelen blijft onbezet

Ruim één op de vijf muzikanten kijkt nog even de kat uit de boom alvorens weer deel te nemen aan gezamenlijke repetities. Dat blijkt uit een poll op de Facebookpagina van Klankwijzer.

Klankwijzer vroeg leden van verenigingen die de repetities inmiddels weer hervat hebben om aan te geven of ze meteen weer aan de slag zijn gegaan of dat ze om persoonlijke reden nog even afwachten. Van de 1348 respondenten kozen er 1064 (79 procent) voor de optie: ‘meteen weer begonnen’. 282 deelnemers (21 procent) vinkten de optie ‘wacht liever nog even’ aan.

De poll levert uiteraard geen keihard wetenschappelijk bewijs tot twee cijfers achter de komma. Alleen al het feit dat Facebook vooral door de oudere helft van Nederland dagelijks gebruikt wordt (voor jongeren is Instagram het belangrijkste kanaal) trekt de verhoudingen wellicht enigszins scheef.

Ook komt uit de peiling niet naar voren wat de reden is om niet naar de repetities te gaan. Bij de een zal dat de angst voor besmetting zijn, terwijl de ander er geen trek in heeft om in groepen met beperkte omvang te spelen. Toch geeft de peiling een redelijk beeld van het standpunt dat muzikanten binnen de amateurmuziekwereld op dit moment innemen ten aanzien van het hervatten van de activiteiten.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 29 JUN 2020 - 20:21
Laatste update: 29 JUN 2020 - 20:23