Een avond met muzikale uitersten

Een avond met muzikale uitersten

Afgelopen zaterdagavond gaf muziekvereniging Concordia Eefde voor het eerst sinds Corona weer een concert in de Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen. Als vanouds zat het orkest op de bühne en kon het weer spelen voor een volle zaal.

De avond was opgedeeld in een wat meer traditioneel deel voor de pauze met als solisten de alt-mezzosopraan Charlotte Stoppelenburg en de pianisten Stefan en Martijn Blaak. Na de pauze nam zanger en entertainer Martijn van Vuuren het publiek mee in de muziekgeschiedenis van bekende - inmiddels overleden -Nederlandse zangers en componisten. Liedjes van Toon Hermans, Wim Sonneveld en Ramses Shaffy werden uit volle borst meegezongen. Ook de teksten van Annie M.G. Schmidt en Willem Bannink deden veel ogen glimmen. Het concert werd afgesloten met Het Kleine Café Aan De Haven van Pierre Kartner.

Deze avond laat zien dat het orkest van Concordia zeer veelzijdig is. De muzikanten kunnen heel goed solisten begeleiden en schakelen eenvoudig tussen verschillende muziekstijlen. Krijgen de muzikanten de ruimte van dirigent Stefan Blaak, dan vullen ze met gemak de hele zaal.

Tekst: Concorida Eefde - Foto: Pascale Drent Fotografie

Gepubliceerd: 05 DEC 2022 - 08:15