Een Koninklijk Orkest maakt kinderen warm voor muziek

Op aanvraag van Vollenhoofsch Fanfare (https://www.vollenhoofschfanfare.nl/) schreef muzikant/theatermaker Tijl Damen de voorstelling Een Koninklijk Orkest. De uitvoering vond in januari jl. plaats en kon rekenen op een enthousiast onthaal en een volle zaal. Het doel van de voorstelling: kinderen kennis laten maken met de muzikale breedte van het orkest, warm maken om een instrument te leren spelen en lid te worden van de muziekvereniging. Het is een interactieve, muzikale kindertheatershow vol humor, waarbij het publiek op allerlei manieren actief betrokken wordt.

(advertorial)

Het verhaal
In de voorstelling is Tijl schoonmaker in het paleis van de koning. Die koning is echter 10 jaar geleden vertrokken, omdat er zo weinig werd samengewerkt in het land dat zelfs zijn Koninklijke Orkest geen mooie muziek meer kon maken. Tijl ontdekt tijdens het schoonmaken dat het orkest nog steeds op het podium zit. Stukje bij beetje probeert hij, met hulp van kinderen en vrolijke liedjes, het orkest weer op gang te krijgen. Zou het lukken om ze weer mooi samen te laten spelen, zodat de koning terugkeert?

HaFaBra
Aangemoedigd door het succes van de eerste uitvoering heeft Tijl de muziek die hij voor de voorstelling schreef laten arrangeren voor zowel harmonie, fanfare als brassband. Diverse muziekverenigingen hebben al interesse getoond en de eerste afspraken staan inmiddels in de agenda. Tijl Damen speelt zijn voorstellingen in heel Nederland en Vlaanderen.

Ook interesse? Meer informatie vindt u op: https://www.tijldamen.com/koninklijkorkest

"Deze muziek willen wij als vereniging zo graag doorgeven aan onze jeugd. Daar is Tijl helemaal in geslaagd. Niet alleen de kinderen maar ook wij hebben genoten van de vreugde en het enthousiasme."
- Vollenhoofsch Fanfare –

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 21 JUN 2019 - 22:12
Laatste update: 24 JUN 2019 - 21:55