Eendracht 'Club van het jaar' in Winterswijk en Gelderland

Eendracht 'Club van het jaar' in Winterswijk en Gelderland

Vanaf 19 april tot 24 mei kon er op Eendracht gestemd worden in de categorie cultuurclub. Eendracht behaalde met 752 stemmen een riante overwinning in de gemeente én de provincie en mag zich nu een jaar lang ‘club van het jaar’ noemen.

En dat is nog niet alles: Eendracht is ook nog in de race voor de landelijke titel. Op 31 mei presenteert iedere provinciale winnaar, dus ook Eendracht, zich voor een vakjury. Uiteindelijk mogen 4 finalisten zich presteren voor de hoofdjury op 2 juni. In de hoofdjury zitten onder andere Erben Wennemars en Typhoon. Kortom: het zijn spannende tijden voor de vereniging!

Voorzitter Christine Sloetjes: “Dit is een hele mooie waardering voor onze inzet en veerkracht van het afgelopen jaar. Het winnen van de provincietitel is een erkenning die we niet alleen voor ons zelf willen uitdragen. De titel staat ook voor muziek en theater, onze zusterverenigingen, de waarde en het belang van cultuur voor Winterswijk, de Achterhoek, ons land. En in het bijzonder voor ons welzijn en het mogen aanboren van talenten wat ons leven zoveel mooier maakt!”

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Partners van de verkiezing zijn NOC*NSF, AD.nl, LKCA, Kunstbende en de Rabobank.

Foto: Eendracht tijdesn een digitaal concert op Koningsdag met als motto niets is te gek.

Tekst en foto: Aanlevering Eendracht.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 27 MEI 2021 - 12:56