Eendracht Winterswijk in de race voor titel Club van het Jaar

Eendracht Winterswijk in de race voor titel Club van het Jaar

Muziekvereniging Eendracht is genomineerd voor de verkiezing van Club van het Jaar in de gemeente Winterswijk, de provincie Gelderland en misschien wel de landelijke titel. Om in aanmerking te komen voor de titel wil Eendracht zoveel mogelijk stemmen verzamelen.

Vanaf 19 april tot 24 mei kan er gestemd worden via de link https://www.clubvanhetjaar.nl/-cultuurclub-winterswijk

De gemeentewinnaars worden bepaald op basis van het aantal stemmen. De jury kiest vervolgens per provincie uit de top 5 van gemeentewinnaars (top 5 op basis van het aantal stemmen) de provinciewinnaar. Kortom hoe meer stemmen hoe beter!

Deze prijs is in het leven geroepen door Rabo ClubSupport als waardering en erkenning voor verenigingen. Het is namelijk een uitdagend jaar geweest voor alle sportclubs en cultuurverengingen, ook voor Eendracht.

Eendracht heeft het afgelopen jaar van elke mogelijkheid gebruik gemaakt om de hobby levend te houden. Of het nu ging om het spelen van duetten, een serenade of amusement was, niets was te gek. In kleine groepen, buiten, op afstand, en natuurlijk digitaal. Ook heeft de club zich steeds naar buiten gericht, bijvoorbeeld door het spelen van een mooi stuk als paasgroet, een digitale serenade voor een lintje ontvangend lid, een ode aan de honderdjarige Emmaschool waar de voorouders van Eendracht uit voortkomen en een alternatief voor het openbaar D-examen.
Verder is de eigen geproduceerde Passion uit 2019 rondom Pasen 2020 aangeboden aan de lokale TV stations. Daarnaast plaatst Eendracht 10-e van de maand opnames van eerdere concerten en uitvoeringen in het kader van het aanstaande jubileum op 10 juli 2021 wanneer de vereniging 85 jaar bestaat.
Ook voor de sociale aspecten is veel creativiteit. Eendracht deed dit met een digitale derde helft, digitale Heel Eendracht Bakt, muziektheorie en diverse een pubquizzen.

Ach, eigenlijk teveel om op te noemen! Eendracht heeft veerkracht getoond en dat verdient een mooie opsteker.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 23 APR 2021 - 09:00
Laatste update: 23 APR 2021 - 09:02