Eendracht Winterswijk ontroert bezoekers met The Passion

Eendracht Winterswijk ontroert bezoekers met The Passion

Afgelopen donderdag 18 april voerde muziekverening Eendracht samen met bekende winterswijkers een unieke versie van The Passion uit in de Jacobuskerk in Winterswijk. De uitvoering bleek een groot succes: het publiek stroomde massaal toe: de kerk was beide voorstellingen uitverkocht. De mensen waren onder de indruk, ontroerd, muisstil en soms overdonderd. Thijs Musch, dirigent van Eendracht: “Hier had je bij willen zijn!”

De bezoekers kregen een enorm afwisselend programma te zien en horen over verraad, vergeving en hoop. Er werden filmbeelden getoond die in de weken voorafgaand aan the Passion op diverse locaties in Winterswijk opgenomen zijn. Onder andere op de oude vuilnisbelt, een verlaten parkeerterrein, in restaurant de Zwaan en de winkelstraten. De beelden werden afgewisseld met live muziek door het fanfare orkest van Eendracht, solo zang, begeleiding door een combo en Ilse Saris als vertelster.

Een van de hoofdrollen was voor Rutger de Vries. Hij speelde een zwerver die ondanks zijn eigen moeilijkheden toch graag anderen wil helpen. Verrassend element bleek de tienermoeder die tussen het publiek zat en ineens opstond en haar verhaal vertelde. Rapper Svenja Agelink verraste het publiek met goede zang en vette rap. Hans Roerdinkholder vertolkte de rol van Jezus en maakte indruk met zijn zang en acteerspel. Marjo Harmsen kroop in de huid van Maria, en zong de sterren van de hemel. Diverse hogepriesters waren strak in het pak aanwezig om de kruisiging in goede banen te leiden.

Eendracht riep met the Passion op om op zoek te gaan naar verbinding, verbroedering en eenheid. Het enige dat telt is hoe iedereen daar zelf invulling aan geeft. De ondertitel van the Passion is niet voor niks: niet zoeken naar een breder ik, maar naar een groter wij.

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds, diverse winterswijkse bedrijven, Pak An en de gemeente Winterswijk. Foto’s van de voorstelling zijn te zien op www.geertleemkuil.nl.

Tekst en foto: aanlevering Eendracht Winterswijk.

 

Gepubliceerd: 19 APR 2019 - 08:26