Eerbetoon aan Golden Earring met Radar Love

Golden Earring hield vorige maand vanwege gezondheidsproblemen van gitarist George Kooymans noodgedwongen op te bestaan. Vandaag, donderdag 11 maart, wordt de 73e verjaardag van Kooymans aangegrepen voor een landelijk eerbetoon aan Nederlands bekendste en succesvolste rockband aller tijden. Ook Klankwijzer doet mee.

Van diverse nummers van Golden Earring werden arrangementen voor harmonie, fanfare, brassband, showkorps en malletensemble gemaakt. Vooral de klassieker Radar Love lag bij vele amateurmuziekverenigingen op de lessenaar.

Wij hebben gekozen voor de uitvoering van Radar Love door drummers Cesar Zuiderwijk met de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers en Fanfare Bereden Wapens tijdens de Nationale Taptoe 2015 in Ahoy Rotterdam.

Foto: Henk Vinkers/Facebook Golden Earring

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 11 MAA 2021 - 08:11
Laatste update: 11 MAA 2021 - 18:30