Eerste blog van Samuel Aguirre

Eerste blog van Samuel Aguirre

De 26-jarige Samuel Agustín Aguirre groeide op in Colombia. In 2013 bezocht hij met philharmonisch blaasorkest Red de Escuelas de Música de Medellín het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Hij maakte er kennis met de familie Spapens uit Eygelshoven die hem de kans bood om zijn grote droom na te jagen: een carrière in de muziek in Europa. Een jaar later keerde hij terug naar Limburg om aan het Maastrichts Conservatorium hobo en directie te studeren. Inmiddels is hij onder meer als dirigent van het Limburgs Jeugd Symfonieorkest en docent aan de muziekschool SMK in Parkstad volledig geïntegreerd in de Limburgse muziekwereld. In zijn blogs voor KNMO Klankwijzer vertelt hij hoe muziek voor hem de sleutel is om een weg in het leven te vinden. Lees het volledige levensverhaal van Samuel in Klankwijzer Magazine 2020 nr. 3. 

Muziek raakt je in je ziel, ook op 1,5 meter afstand

Alles was van tevoren goed bedacht. Met meetlatten hadden we stoelen op 1,5 meter afstand gezet, looproutes bepaald en ga zo nog maar even door. Na zes maanden zonder zelfs maar te denken aan repeteren, stond ik weer met een kloppend hart voor ons Limburgs Jeugd Symfonieorkest tijdens een coronaproof repetitie. Iedereen zat op zijn plek en ik gaf de opmaat aan, en als bij toverslag verdween de fysieke afstand. Dankzij de muziek. In zes maanden waren we niet meer zo dichtbij elkaar geweest.

Aanraking is op dit moment wereldwijd uit den boze. Wat ben ik blij dat ik in deze moeilijk tijd musicus mag zijn. Door de muziek ben ik in staat om verbinding te maken zonder fysiek contact.

Net als in de muziek hoop ik jullie in mijn blog ook zo te mogen beroeren. Ik kijk er naar uit om mijn gedachten, ervaringen, meningen en anekdotes met jullie te delen: muziek raakt je in je ziel, ook op 1,5 meter afstand.

Wie is Samuel en waarom wil ik jullie zo graag raken? Ik ben op de eerste plaats een dromer en een harde werker die in de muziek een passie vindt. Muziek is voor mij een sleutel om een weg in het leven te vinden. Ik ben ook een maker die dagelijks bezig is om deze passie door te geven, met de overtuiging dat de wereld er een stukje mooier door wordt. Muziek raakt je in je ziel en wij hebben de mogelijkheid om dit de ruimte te geven ons te inspireren.

Wat kunt u van mijn volgende blogs verwachten? Ik wil u graag meenemen naar mijn werkzaamheden als allround musicus om u vanuit mijn perspectief te laten zien en voelen wat in mijn hoofd speelt. In de hoop dat u aan het denken gezet wordt, dat u ook geïnspireerd wordt en dat u uiteindelijk de heel bijzondere kracht die muziek heeft ook in uw systeem binnen laat komen.

Ik hoop dat u net zo enthousiast wordt als ik! Ik zal de komende periode niet alleen via dit blog met u in contact zijn, maar ga u vooral ook te woord staan als u vragen of opmerkingen heeft! Twijfel alstublieft niet en reageer gerust naar redactie@klankwijzer.nl om samen van deze virtuele ruimte iets inspirerends en didactisch te maken!

Met muzikale groeten en tot snel,

Samuel Aguirre

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/

Gepubliceerd: 14 SEP 2020 - 21:03
Laatste update: 23 SEP 2020 - 09:04