Eerste Brabants Slagwerk & Marching Festival

Eerste Brabants Slagwerk & Marching Festival

De commissie SMP (Show, Marching en Percussie) van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen houdt zaterdag 11 december het eerste Brabants Slagwerk & Marching Festival.

Het Turfschip in Etten-Leur is het toneel van een volle dag workshops en optredens voor en door verschillende disciplines. Een inspiratievol programma voor slagwerkensembles, marchingbands, dirigenten/instructeurs en tambour-maîtres.

Slagwerkensembles kunnen een optreden verzorgen in de concertzaal en daarbij deskundig advies
krijgen van specialisten. Zowel (jeugd)slagwerkensembles als percussiegroepen op ieder niveau kunnen hiervoor inschrijven. Ook ensembles die niet de ambitie hebben om in de toekomst aan concoursen deel te nemen. De deelnemers krijgen tips en tops waar ze mee aan de slag kunnen. Ensembles die in 2022 naar het WMC gaan kunnen hier alvast hun programma laten toetsen en tips krijgen die ze op de repetities verder kunnen uitwerken.

Tambour-maîtres en marchingorkesten kunnen in de sporthal terecht, waar de deelnemers aan de basiscursus Tambour-Maître 2021 examen doen. Voor tambour-maîtres is er een opfriscursus. Om mee te doen hoef je niet in het bezit te zijn van het basisdiploma. Corné Pas geeft tips en tops over wat goed gaat en wat je nog kunt verbeteren. Ook kun je vragen stellen en dingen bespreken waar je in de praktijk tegenaan loopt. Wil je meedingen naar een plek bij de landelijke TM-cursus 2022? De docenten selecteren hier vandaag de beste kandidaten! Ook hiervoor heb je geen diploma nodig.

Voor instructeurs is er een workshop Marching-Visual. Ontdek wat er allemaal mogelijk is op marchinggebied en bespreek waar je tegenaan loopt op concoursgebied. Met het WMC 2022 in aantocht, waar nieuwe reglementen gelden, laat Corné Pas bijvoorbeeld zien dat er vele mogelijkheden zijn om een Engelse Counter uit te voeren. Ook neemt hij je mee in de geheimen van het dragen en op- en afzetten van instrumenten. Bij Corné Pas staat body language centraal: klopt de exercitie met wat je speelt? Zie wat je hoort en hoor wat je ziet!
Marchingbands kunnen ook een optreden verzorgen en daarbij feedback krijgen van Corné Pas en Ed Oosterom. Deelnemers aan het komende WMC kunnen alvast een vakkundige beoordeling op exercitie krijgen. Korpsen mogen kiezen of ze tijdens het optreden live wil spelen of toch liever met een geluidsopname wil marcheren.

Inschrijven kan via de webshop van BBM: https://www.brabantse-muziekbond.nl/webshop. Voor meer informatie, neem contact op met Anja Geleijnse, a.geleijnse@brabantse-muziekbond.nl. 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 27 OKT 2021 - 09:59