Eerste editie Brass ’n Woods festival afgelast

Eerste editie Brass ’n Woods festival afgelast

Een enorme teleurstelling: Brass ’n Woods festival 2022 gaat niet door. Het bestuur van Stichting Muziekwoud heeft dit besluit moeten nemen vanwege de tegenvallende kaartverkoop in deze fase, zeer waarschijnlijk het gevolg van de drukke agenda’s die de post-corona samenleving kenmerkt.

Brass ’n Woods festival zou op 1-2-3 juli plaatsvinden op Landgoed Velder in Liempde. Het gloednieuwe festival, een initiatief van Maarten Termeer en Henriette Smulders, heeft als voornaamste doel blaasmuziek een impuls te geven die bij de huidige tijdgeest past. Daarnaast biedt het programma aan liefhebbers en kenners top blaasacts in alle muziekgenres van pop, hiphop, funk, tot soul, jazz en uiteraard ontbreken de Brabantse feestbands niet in de line up.

Sinds 2018 is het festival al aan de weg aan het timmeren, de realisatie van deze eerste editie werd vertraagd door de coronapandemie. In 2022 gingen de seinen op groen en op 2 februari werden op Landgoed Velder de eerste namen bekend gemaakt en is de kaartverkoop gestart.

Tot nu. De campagne loopt volop, maar de verwachte stijgende lijn in de ticketverkoop blijft uit. Het bestuur van de Stichting Muziekwoud vindt het financiële risico dat nu genomen moet worden te groot om de organisatie voort te zetten.

De teleurstelling bij de organisatie is groot: “We hebben heel lang hoop gehouden, want ons bereik en volgers groeien nog steeds. Alle reacties, vanuit de blazers wereld, maar ook vanuit de regio, zijn ontzettend positief: we proeven veel enthousiasme bij de muzikanten, de artiesten en in onze eigen omgeving. Alleen de ticketverkoop blijft achter bij de verwachtingen en dan komt er een moment dat je een verantwoordelijk besluit moet nemen. We horen van alle kanten (collega festival organisatoren, poppodia, theaters) dat het publiek steeds later beslist of ze een ticket kopen. We konden er helaas niet op wachten, als beginnend festival. Een ontzettende teleurstelling, na alle inspanningen van de vele vrijwilligers die betrokken zijn bij dit initiatief. Met name hen willen we ontzettend bedanken voor hun bijdrage.

De organisatie is in beraad of het de eerste editie van Brass ’n Woods festival naar 2023 verplaatst. Ook is de organisatie ondertussen achter de schermen druk bezig om alle opties wat betreft aangeschafte entreetickets uit te werken en op te starten. Deze mogelijkheden worden later gecommuniceerd.

Foto: De Schotse band Tom McGuire & The Brassholes stond op het affiche van de eerste editie van Brass’nWoods.

Gepubliceerd: 02 JUN 2022 - 18:52