Eerste Musikantenfest trekt bomvolle zaal

Eerste Musikantenfest trekt bomvolle zaal

Op zaterdag 6 april 2024 vond in het Muziekcentrum te Borculo het 1e Musikantenfest Borculo plaats. De organisatie van het festival was in handen van de blaaskapel Borchländer Muzikanten uit Borculo in samenwerking met de KNMO-commissie blaaskapellen.

Aan het festival, waar de deelnemende kapellen beoordeeld werden door drie deskundige juryleden; te weten Simon Meurs, Bennie ter Heide en Cyrille van Poucke en een willekeurige selecte gevormde publieksjury namen 8 blaaskapellen deel: Langenberger Muzikanten; Liemers Böhmische, Eschländer Kapel, Berkelkapel, Postjagers, Borchländer Musikanten, Snippefangers en Bonkenbarg Kapel.

De kapellen speelden ieder 35 minuten een vrij gekozen repertoire waarna de juryleden een kort mondeling verslag deden op het podium van het optreden. Voor het publiek een prachtige gelegenheid om hun waarneming over de presentatie en de muzikale interpretatie te vergelijken met de waarneming van “deskundigen”. Aan het einde van het festival is aan iedere kapel een schriftelijk verslag van de juryleden overhandigd.

De bomvolle zaal met ongeveer 350 bezoekers reageerde de hele dag enthousiast op de verschillende kapellen en vooral de “open waardering” door de juryleden werd bijzonder op prijs gesteld. De publieksprijs werd gewonnen door de organiserende blaaskapel Borchländer Musikanten. De bijbehorende prijs; een nieuw muziekstuk naar eigen keuze werd uitgereikt door de Wethouder van de Gemeente Berkelland ; Dhr. Gerjan Teselink

Voor de Snippefangers uit Bakhuizen, een kapel die de afgelopen jaren zeer succesvol en graag gezien was op blaaskapellen festivals was dit hun laatste optreden op een festival . De kapel stopt 14 april definitief met optredens.

De organisatie van het festival in Borculo heeft na dit zeer succesvolle festival besloten het 2e Musikantenfest Borculo op 5 april 2025 te organiseren.

Foto en tekst: Aanlevering Muzikantenfest.

 

Gepubliceerd: 09 APR 2024 - 14:01