Eerste trekking Nationale Muziekloterij

Eerste trekking Nationale Muziekloterij

Na een uitgebreide voorbereiding is in september 2018 de Nationale Muziekloterij opgericht. Muziekverenigingen uit Nederland kunnen zich aansluiten bij deze goede doelenloterij, om zo duurzaam extra inkomsten te genereren. Zo wordt de mogelijkheid om zelf muziek te maken ook in de toekomst gewaarborgd. Vandaag op 15 maart 2019 heeft de allereerste pilottrekking plaatsgevonden. Een spannende mijlpaal!

De oprichters van de Stichting Nationale Muziekloterij, allen zelf (amateur)muzikanten, dragen enthousiast hun steentje bij aan de toekomst van muziek in onze samenleving. Muziek, en dan met name live muziek, is sfeerbepalend en dus onmisbaar bij bijvoorbeeld (lokale) evenementen of tijdens feestdagen. Ook heeft muziek maken een groot voordeel op de ontwikkeling van kinderen. En daarom is het belangrijk dat muziekverenigingen blijven bestaan! Helaas lopen contributie inkomsten en cultuursubsidies terug. En telkens weer langs de deuren moeten om een zakcentje op te halen, vraagt veel tijd en inzet van leden. Tijd die steeds schaarser wordt.

En daar heeft de Nationale Muziekloterij iets op gevonden. Met de verkoop van Muziekloten kunnen verenigingen een stukje extra duurzaam inkomen genereren. Van ieder lot van € 5,- gaat namelijk minimaal 50% naar de vereniging zelf. Het uitgangspunt van deze pilot was om ervaring op te doen en de behoefte bij verenigingen te peilen. Maar liefst 18 muziekverenigingen door heel Nederland hebben meegedaan aan deze pilot, waarmee we een representatief beeld hebben. Daarnaast hebben we nog circa 30 verenigingen in de wachtstand staan. Zij wachten de resultaten van de pilot af en hebben interesse om bij vervolg op de loterij dan ook als muziekvereniging mee te doen. Voorzitter Bart Lemmen is trots. "We begonnen met 6 verenigingen en de interesse van muziekverenigingen alsook partners (o.a. KNMO, LBM, Adams Muziekcentrale etc.) is overweldigend gegroeid vanaf november 2018. Doel is om straks een goede doelenloterij te organiseren juist voor muziekverenigingen met meerdere trekking per jaar. Zo kunnen lotenbezitters hun favoriete vereniging structureel steunen, terwijl ze zelf ook nog eens kans maken op leuke prijzen. Een win-winsituatie voor allen!"

Vanmorgen heeft de openbare trekking van deze pilot plaats gevonden bij de notaris in Venray. Het prijzenpakket varieert van een stedentrip voor 2 personen naar een Europese hoofdstad, tot kleinere prijzen zoals waardebonnen of geldprijzen. Zo ‘beloont’ de Nationale Muziekloterij zoveel mogelijk lotenbezitters voor hun steun aan verenigingen en dus de toekomst van muziek. Het motto van de loterij is niet voor niets “Geef toekomst muziek”!

Bezoek voor meer informatie de website www.muziekloterij.nl. Vanaf maandag 18 maart 2019 worden daar ook de winnaars van de pilottrekking bekend gemaakt.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 15 MAA 2019 - 19:17
Laatste update: 15 MAA 2019 - 22:37