Egerländer workshop met Die Innsbrucker Böhmische

Op 29 februari 2020 hebben de Isseltaler Musikanten weer een Egerländer Workshop georganiseerd. De topmusici van ‘Die Innsbrucker Böhmische’ komen naar Cultuurcentrum De Ogtent in Duiven voor een workshopdag.

Overdag zullen de Innsbrucker Böhmische als docent actief zijn, 's avonds zullen zij een uniek concert geven. Deelnemers aan de workshop hebben gratis toegang tot het concert. Het team van docenten wordt aangevuld met de Nederlandse klarinettist Jan de Rhoter, actief in het orkest Herman Engelbertinck u.s. Egerländer Musikanten en oud lid van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. De organisatie is in handen van de Isseltaler Musikanten. Artistiek-inhoudelijk verantwoordelijk voor deze dag is Norbert Rabanser, muzikaal leider van Die Innsbrucker Böhmische.

Programma
De deelnemers aan de workshop gaan in secties en in orkestverband muziekstukken instuderen, welke ’s avonds tijdens een openbaar mini-concert als gelegenheidsorkest worden uitgevoerd. Aansluitend is er een concert door de Isseltaler Musikanten, gevolgd door een optreden van Die Innsbrucker Böhmische.

Die Innsbrucker Böhmische
Wanneer je het hebt over blaasmuziek in de kleinst mogelijke vorm, kun je niet om Die Innsbrucker Böhmische heen. De zeven beroepsmuzikanten creëerden 25 jaar geleden hun eigen stijl, een stijl die inmiddels door veel groepen in de kleine bezetting wordt gekopieerd, maar nog nooit is geëvenaard. Het stempel ‘Das Original’ heeft deze groep dus terecht verdiend, zeker als men de vele eigen composities van slagwerker en leider Norbert Rabanser en tenorhornist Mathias Rauch in acht neemt.

Hoe kan ik mij inschrijven voor de Egerländer Workshop 2020?
Inschrijven kan via het online inschrijfformulier op de website www.isseltalermusikanten.nl. De deelnamekosten bedragen € 45,00, inclusief gratis toegang tot het concert van Die Innsbrucker Böhmische ’s avonds. Er zijn beperkt Early Bird kaarten beschikbaar.

Waar en wanneer?
De Egerländer Workshop wordt gehouden op zaterdag 29 februari 2020 in Cultuurcentrum DE OGTENT, Remigiusplein 9, te (6921 BL) Duiven. De aanvang is 9.00 uur. Inschrijving kan via www.isseltalermusikanten.nl. Info via 026-38 20 245 of per e-mail workshop@isseltalermusikanten.nl.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 20 JUL 2019 - 19:56