Elspeetse slagwerkers fietsend naar Kerkrade

Elspeetse slagwerkers fietsend naar Kerkrade

De muzikanten van het slagwerkensemble van Elspeets Fanfare Korps zijn de voorbereidingen op hun deelname aan het Wereld Muziek Concours 2022 op een treffende manier begonnen. Ze legden afgelopen zaterdag de route tussen Elspeet en Kerkrade fietsend per tandem af. Een tocht van zo'n 200 kilometer. 

De fietstocht, met als slogan The Road to Kerkrade, was bedoeld om geld op te halen om de deelname aan het WMC te bekostigen. Ondernemers en sympathisanten konden de fietsende slagwerkers voor hun moed en ijver ondersteunen door hen te sponsoren.   
 
Er werd door weer en wind stevig doorgetrapt. Onderweg kregen de muzikanten af en toe een flinke plensbui op hun dak. Ook technisch malheur zoals een lekke band en een kapotte ketting kond de pret niet drukken. 

Op de foto’s passeert het gezelschap het Midden-Limburgse Melick, ongeveer 50 kilometer voor de meet. De tocht eindigde bij de Rodahal in Kerkrade waar volgend jaar voor het eerst ook de slagwerkensembles uit de hoogste divisie zullen optreden.
 
Wie de slagwerkers alsnog wil ondersteunen kan een chatbericht sturen via https://www.facebook.com/slagwerkensembles.elspeetsfanfare
 
KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 28 AUG 2021 - 16:20
Laatste update: 31 AUG 2021 - 09:44