Enthousiaste afsluiting van muziekproject in Surhuisterveen

Enthousiaste afsluiting van muziekproject in Surhuisterveen

De grote zaal van De Lantearne in Surhuisterveen barstte afgelopen donderdag bijna uit zijn voegen. Zó enthousiast waren kinderen, ouders, grootouders, broers, zussen, leerkrachten en leden van Blaast de Bazuin over het slotconcert van de kinderen van groep 5 van basisschool De Hoekstien uit Surhuisterveen.

De afgelopen 6 weken kreeg groep 5 muziekles van meester Theun van Leijen en meester Gouke Gerben Wielenga van de Wȃldsang. Dat deden ze allemaal op een echte cornet. Dat instrument lijkt wel een beetje op een trompet. Het was best heel bijzonder dat meester Theun en meester Gouke Gerben les gaven op De Hoekstien. Meester Theun is namelijk de dirigent van de brassband van Surhuisterveen: Blaast de Bazuin. Meester Gouke Gerben is ook dirigent, maar hij heeft vroeger zelf als klein jongetje ook op De Hoekstien gezeten.

De kinderen hebben zo veel geleerd dat ze als afsluiting van de lessen een echt concert mochten geven. Dat deden ze samen met het ‘grote’ korps van brassband Blaast de Bazuin. Het werd een prachtig concert. De kinderen lieten horen wat ze allemaal hadden geleerd en de bomvolle zaal van De Lantearne was dolenthousiast. ,,Ik ben heel trots op de kinderen’’, vertelde ‘muziekmeester Theun’. Juf Alida Bulthuis straalde van oor tot oor en genoot zichtbaar van de kinderen uit haar groep. ,,Ze hebben het hartstikke goed gedaan. Van sommigen weet ik al dat ze door willen gaan met muziekles. Prachtig. Misschien kunnen ze over een paar jaar dan wel bij het grote korps van Blaast de Bazuin meespelen.’’

Tekst en foto: Blaast de Bazuin

Gepubliceerd: 11 APR 2022 - 08:36