Erepenning voor 100-jarige CMV Oranje Grootegast

Erepenning voor 100-jarige CMV Oranje Grootegast

Honderd jaar CMV Oranje Grootegast kon afgelopen zaterdag eindelijk gevierd worden! Sporthal De Leegens was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een concertzaal waar Oranje samen met Tommie Christiaan, Tineke Roseboom en een band het dak eraf speelden.

Het A-orkest onder leiding van Jan Werkman opende in een goedgevulde Leegens het Jubileumconcert met het flitsende openingswerk Walking with Heroes, waarna de rust even weerkeerde tijdens het koraal Meditation – Light of the World. Aansluitend was het de beurt aan de solisten. Met Tommie Christiaan werden Mr. Bojangles, At Last en Feeling Good ten gehore gebracht. Tineke Roseboom mocht het prachtige I shall love but Thee ten gehore brengen, dat op verzoek van een aantal vaste bezoekers van onze concerten op het programma werd gezet.

Vanzelfsprekend werd er stilgestaan bij het 100-jarig jubileum van de vereniging. Uit handen van de voorzitter van Muziekbond Groningen en Drenthe, Sikke Dijkstra, ontving het orkest een erepenning ter ere van het 100-jarig bestaan. Burgemeester Van der Tuuk was deze avond tevens aanwezig en sprak het orkest en publiek toe en refereerde nog aan zijn aanwezigheid bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 2017, waar Oranje wereldkampioen werd, een optreden dat hij niet snel zal vergeten.

Het B-orkest onder leiding van Geertje Mars trapte het programma na de pauze af. Dit orkest, bestaande uit de jeugdleden van de vereniging, trad tevens op met Tommie en zetten de zaal op de kop met Pak maar m’n hand. Vervolgens speelde het A-orkest de tweede helft van hun programma, waar de klassiekers One, Ik leef niet meer voor jou en Barcelona aan bod kwamen. Op verzoek van het publiek, en Burgemeester Van der Tuuk in het bijzonder, werd het tweede gedeelte van I shall love but Thee als toegift van deze mooie muziekavond nogmaals gespeeld. Orkest, dirigenten en het publiek kijken terug op een geslaagde avond ter ere van het 100-jarig jubileum van Oranje.

Tekst en foto: Aanlevering CMV Oranje

Gepubliceerd: 08 NOV 2022 - 08:09