Ereprijs voor Euterpe Heinkenszand

Ereprijs voor Euterpe Heinkenszand

Muziekvereniging Euterpe uit Heinkenszand heeft de Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele 2018 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die zich inzet voor het culturele leven in Borsele.

Iedereen kan iemand of een organisatie nomineren. Het publiek mocht op de kandidaten stemmen en vervolgens bepaalde een jury wie de uiteindelijke winnaar werd.

Volgens de jury reikt de impact van Euterpe verder dan standplaats Heinkenszand. De muzikanten gaan op tournee langs andere kernen van de gemeente. Euterpe, dat afgelopen jaar 125 jaar bestond is nog altijd groeiende en springlevend. De jury loofde de optredens. Jaarlijks organiseren zij een bijzonder themaconcert dat wordt bezocht door vele mensen uit de omgeving. Zo werd in het voorjaar het vergader- en congrescentrum De Stenge omgebouwd tot een nachtclub voor A night like this.

Naast de eigen concerten geven de muzikanten ook elk jaar acte de présence tijdens officiële bijeenkomsten zoals de dodenherdenking, de intocht van Sinterklaas en de braderie. "Het is een vereniging die midden in de samenleving staat en de dorpsgrenzen overschrijdt", aldus de jury.

Ook houdt de vereniging zich actief bezig met educatie. Onder meer door les te geven op basisscholen. In periode van zes weken komen de leerlingen in aanraking met blokfluiten, blaasinstrumenten en slagwerk. De projecten worden telkens afgesloten met een presentatie voor ouders en belangstellenden.

Voor Euterpe is de prijs de kers op de taart van het jubileumjaar.

Foto: Aanlevering Euterpe. 

Gepubliceerd: 12 DEC 2018 - 17:08